Política

cas palau

El Palau, la “canonada” per on transitaven els diners de Ferrovial a Convergència

Ahir el fiscal del cas Palau va fuetejar els principals acusats i també els que haurien pogut fer un crit d’alerta i aturar l’espoli: les institucions públiques i les entitats bancàries

Avui posa els ulls als estranys patrocinis, les adjudicacions, i els viatges de diners d’una butxaca a una altra

“Lamentable”, “trist”, “patètic”, són alguns dels termes que fa servir el fiscal del cas Palau, Sánchez Ulled, quan es refereix avui a les relacions entre el Palau i el finançament irregular de CDC. El fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled ha conclòs que el Palau de la Música “era la canonada per la qual transitaven els diners” que la constructora Ferrovial pagava a CDC a canvi de concessions d’obres públiques des de les institucions que controlaven.

Ho ha assegurat aquest dimarts en el segon dia d’exposició del seu informe final en el judici del cas Palau, en què ha mostrat nombrosa documentació que “corrobora” la confessió de l’expresident del Palau, Fèlix Millet, i el seu ’número dos’, Jordi Montull, sobre els cobraments a CDC mitjançant la institució. “Hi ha documents que són còctels perfectes perquè tenen tots els ingredients” --sobre les presumptes comissions de CDC--, ha dit el fiscal en mostrar la documentació, entre la qual figura, per exemple, una carta de Millet al responsable de Ferrovial Pedro Buenaventura interessant-se per unes obres a Sant Cugat del Vallès (Barcelona) i un altre document, sobre les mateixes obres, amb el suposat repartiment de comissions. “La conclusió, la majoria de las aportacions de Ferrovial no era de patrocini sinó que anaven a parar a la canonada per on transitaven els diners que Ferrovial volia fer arribar a CDC.” Sánchez Ulled segueix fent gal·la d’ironia i duresa. “Per què Millet, mecenes de la cultura com el va anomenar en senyor Àngel Colom s’hauria d’interessar per la construcció un pavelló a sant Cugat?”

Segueix el fiscal avui amb la lectura del seu informe, que ja va començar ahir. La bandera, va venir a dir, ha servit com a excusa complaent per buidar butxaques. Hi va haver retrets per a tots, ahir. Per començar, per als acusats, ja que haver reconegut els fets no els fa estar exempts d’una bona dosi de recriminacions. I tampoc estan lliures de culpa, ni que sigui moral, va dir, les institucions que haurien d’haver estat al cas dels moviments del Palau, ni les entitats bancàries, a les quals va titllar d’indolents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona