Política

operació diàleg

La Moncloa veu en l’anunci de reclutar voluntaris per al referèndum la “impotència” del govern

El portaveu de l’executiu espanyol insisteix que la consulta no se celebrarà i que cada vegada té menys suport social i internacional

Méndez de Vigo creu que el requeriment d’Hisenda a la Generalitat per la convocatòria de places als Mossos no té res a veure amb l’1-O

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha tret importància aquest divendres a la intenció del govern de la Generalitat de crear una borsa de voluntaris perquè exerceixin d’agents electorals en el referèndum de l’1 d’octubre, però creu que és la demostració que el referèndum “no se celebrarà”.

En resposta a una pregunta sobre aquesta qüestió durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el també ministre d’Educació, Cultura i Esport, ha opinat que aquest gest “revela la impotència” i la “manca de serioristat” del govern de Carles Puigdemont per poder tirar endavant un referèndum que, segons ell, “no té cap sortida”.

En aquest sentit, ha afirmat que la tendència és que la consulta “va en la línia de tenir menys suport social”, com ha afirmat que va posar de manifest la manifestació de diumenge passat, i “el rebuig des d’organismes internacionals, com la Comissió de Venècia”.

I ha aprofitat per llançar un missatge al PDeCAT. Li ha recordat que la sintonia exhibida entre líder dels comuns, Xavier Domènech i el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, durant la moció de censura. “Ja estan pensant en el 2 d’octubre”, l’endemà del dia que “no se celebrarà el referèndum”, de cara a un “futur de govern” d’esquerres a Catalunya “probablement amb la CUP”. “Això és un element de reflexió que ha tenir en compte el president, Carles Puigdemont”, ha apuntat.

Preguntat per si el veto del ministeri d’Hisenda a la convocatòria de 500 noves places al cos de Mossos d’Esquadra té alguna cosa veure amb la intenció de la Generalitat d’organitzar un referèndum, Méndez de Vigo ha reconegut que “no té cap informació sobre aquest assumpte”. No obstant això, no creu que tingui cap “relació” perquè no hi ha temps de fer unes oposicions abans de l’1 d’octubre.

Sobre el fet que el ministeri d’Interior hagi inclòs l’Ertzaintza i no els Mossos en els intercanvis d’informació amb l’Europol, ha justificat que això és així perquè el ministre Juan Ignacio Zoido ja s’ha reunit amb la consellera d’Interior basca, Estefania Beltran, i ha suggerit que passarà el mateix quan es trobi “en el futur” amb el seu homòleg català, Jordi Jané.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona