Política

judicialització del procés

El Govern seguirà endavant amb la compra de les urnes

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Neus Munté, afirma que la querella contra Borràs i Esteve “no se sustenta en cap base jurídica”, sinó que és “de caire preventiu”

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Neus Munté, ha explicat aquest migdia als mitjans que el procés per la compra d’urnes està en marxa, tot i que la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i l’exsecretari general del departament i actual cap del gabinet jurídic de la Generalitat, Francesc Esteve, han rebut la notificació del TSJC per l’admissió a tràmit de la querella contra ells precisament pels tràmits de la compra d’urnes.

Munté ha explicat que l’executiu ha volgut ser amb ells avui, amb Borràs i Esteve, i acompanyar-los per mostrar-los el seu suport. Ha valorat que la querella “no se sustenta en cap base jurídica, és una querella de caire preventiu”. A més, la portaveu interpreta que el temps que ha transcorregut des de l’anunci de la querella a través dels mitjans fins que s’ha acceptat per part del TSJC, dóna credibilitat a la valoració que en fa el Govern. L’executiu català manté el seu convenciment que la compra de les urnes “és legal” i, per tant, es continuarà endavant.

Munté, en la roda de premsa habitual després del Consell Executiu durant el qual han notificat la querella a Borràs–, ha volgut deixar clar que el Govern no pensa fer marxa enrere en el procediment que homologa empreses fabricants d’urnes a les quals poder fer la compra amb vistes al referèndum. “Estem plenament convençuts de la legalitat del procediment administratiu d’homologació d’empreses. Ens emparem en les competències estatutàries i estem segurs de la legalitat. La voluntat és tirar endavant”, ha sentenciat. A més, ha criticat que l’Estat intenti “amenaçar” les empreses que hi participen, però ha avisat que el Govern està segur que aquestes companyies “coneixen el marc legal vigent i la legalitat del procediment; així que han de poder fer la seva feina sense amenaces i amb total tranquil·litat”.

La carta a Pastor

D’’altra banda, preguntada per la carta que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va enviar a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, Munté ha garantit que el text va ser enviat per correu ordinari i per correu electrònic, per la qual cosa no pot ser que no l’hagin rebuda. “Que revisin la safata d’entrada”, ha ironitzat la portaveu. A més, Munté ha criticat que la presidenta del Congrés, destinatària de la carta, “no hagi contestat i en canvi, ho fes de manera immediata amb un comunicat el govern espanyol”. “Curiosa manera de respectar la separació de poders”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia