Política

LA CRÒNICA

El cas Estefanell encara cueja

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va fer balanç ahir dels seus dos anys de mandat en un acte obert al públic organitzat pel Col·legi de Periodistes de la Catalunya Central, en el qual va ser interpel·lat per periodistes dels cinc grups de comunicació de la ciutat. Els temes van ser diversos, però no per això menys importants. Es va parlar d’urbanisme, de pobresa infantil, de projecció de ciutat, del futur del Bàsquet Manresa i –no podia ser d’una altra manera– del cas Estefanell.

L’afer de la ja exmembre de l’equip de govern Mireia Estefanell –relacionat directament amb la polèmica gravació a David Bonvehí– es podria dir que va ser el tema més punyent. L’alcalde no en va voler fer més sang, però sí que va justificar el perquè de la seva decisió d’expulsar-la del govern: més enllà de si Estefanell va prémer o no el botó REC –en to irònic va dir que l’únic que podia confirmar és que ell no havia estat–, va dir que “era evident que estava implicada d’alguna manera en els fets” i, davant d’això, va argumentar que no li quedava altra opció: “La ciutadania no hauria entès que jo, com a alcalde, no hagués fet cap pas.”

Un altre dels punts forts sobre política va ser la seva continuïtat. Junyent va dir que no decidirà si es torna a presentar fins que no hagi aprovat el pressupost del 2018. Els periodistes li van demanar també si tornaria a pactar amb ERC si els resultats fossin similars i ell va ressaltar la bona entesa que hi ha en l’actualitat. Però, “i que passaria si ERC quedés per sobre del PDeCAT? l’aliança continuaria?”, li van preguntar. El batlle va fer ús dels seus dots humorístics per esquivar la qüestió: “Ens portem molt bé amb ERC però no desitjo que quedin davant del PDeCAT.”

El debat va durar quaranta minuts i també es va parlar del projecte de la Bonavista, de les obres al Museu Comarcal i voltants, de la recuperació del centre històric i del pla de xoc a l’espai urbà, en què l’Ajuntament invertirà un milió d’euros. Junyent va admetre que falten recursos per arreglar tots els carrers que estan en mal estat, però es va reafirmar en la idea que “la tendència està canviant”. Sobre el recentment aprovat pla local d’habitatge, els periodistes van qüestionar que no s’hagués arribat a un consens entre tots els partits i entitats socials, però Junyent se’n va sortir dient que les unanimitats “són difícils”.

Abans de les preguntes dels periodistes, Junyent va fer una exposició de les principals actuacions que ha dut a terme el govern de CDC i ERC en aquests dos anys de mandat. Entre els cinc mitjans que van interpel·lar l’alcalde hi havia TLB Grup –operador d’El Punt Avui Catalunya Central i editor de Manresadiari–, representat per la periodista Carmina Oliveras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona