Política

Procés sobiranista

I a partir de dilluns...

A partir de dilluns i fins a finals d’agost, el diari incorpora noves sèries relacionades amb l’actualitat política i la pugna entre Catalunya i Espanya

En diferents formats, més de 200 personalitats donaran la seva opinió

En repassarem els moments clau

El Punt Avui iniciauna sèrie d’entrevistes i reportatges pensats per ‘acompanyar’ la precampanya del referèndum

A partir de dilluns, quan ja només faltaran 97 dies per al referèndum que el president Puigdemont ha convocat per l’1 d’octubre vinent, El Punt Avui iniciarà progressivament un total de sis sèries que, amb diferents formats, analitzaran la situació política que travessa el país, no només des del punt de vista d’alguns dels seus protagonistes sinó també amb lectures que ajudaran a contextualitzar el moment històric que estem vivint contraposant-lo amb d’altres d’històrics similars. La sèrie A Dues Bandes, que és la que s’estrena aquest dilluns, reunirà dos protagonistes d’àmbits professionals similars per mantenir una conversa sobre la situació política. Dos actors o actrius, dos cantants (com és el cas de la conversa del primer dia, amb Joan Isaac i Gemma Humet), una parella d’advocats, d’esportistes, d’economistes, de periodistes... En total, una vintena de converses que s’aniran publicant al llarg dels mesos de juny i juliol en dies alterns. I serà en dies alterns perquè dimarts s’iniciarà igualment una altra sèrie, En Clau Personal, en què els protagonistes i activistes de la convocatòria del referèndum ens explicaran, també a través d’una conversa, com viuen aquest moment. Què pensen quan signen un requeriment del TC?, què creuen que passarà a partir d’ara?, o què fan quan se senten estressats?, són algunes de les preguntes a què respondran els protagonistes de la sèrie, que va il·lustrada amb fotografies antigues d’ells. A banda de tots els consellers del govern, també hi passaran els líders de les principals entitats sobiranistes.

A més d’aquestes dues sèries, que a partir de dilluns s’alternaran diàriament, El Punt Avui iniciarà a principis de juliol una entrevista diària (que es titularà Imprescindibles) en què s’entrevistarà prop d’un centenar de persones de tot el territori català que al llarg dels últims mesos i anys han fet possibles les mobilitzacions populars. Són els qui han organitzat o participat en molts dels centenars o milers d’actes que s’han celebrat a Catalunya aquests anys, i que s’han encarregat de mantenir viu el caliu a moltes poblacions, independentment que els seus actes no hagin tingut cap ressò nacional.

En aquest context, en les pròximes setmanes el diari rescatarà igualment dues sèries que van ser publicades originalment com a dossier al suplement Presència i que es van fer molt populars entre els nostres lectors. Una d’elles repassa totes les independències d’Espanya des del segle XVI (començant per la de Flandes i la de Portugal), fins a les més recents, com la de Guinea. Una segona sèrie repassa i “desmunta” amb arguments i documentació totes aquelles afirmacions que s’han fet fins ara per rebatre la futura independència de Catalunya: des del “no cobrareu les pensions” fins a aquell “el castellà no ha sigut mai una llengua d’imposició”. Una a una, el diari rebatrà les afirmacions contràries a la independència de Catalunya amb la mateixa contundència amb què s’han fet.

I, finalment, gràcies a un acord amb el seu autor, l’historiador Jaume Clotet, i l’editorial Columna, el diari publicarà cada dia, des de mitjan juliol fins a finals d’agost, un dels cinquanta episodis del llibre 50 moments imprescindibles de la història de Catalunya, editat l’any 2014. Clotet hi repassa cinquanta moments clau de la història d’aquest país, des dels ibers fins a la transició. La sèrie es publicarà, per tant, just en uns moments en què Catalunya estarà escrivint un altre dels moments imprescindibles de la seva història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona