Política

Nou impulsor del projecte europeu

Macron mostra la bona sintonia amb Merkel per liderar una Unió Europea que afronta nous reptes

El president francès planteja un pla per controlar les inversions estrangeres en indústries estratègiques

“La creativitati els bons aires que venen de França poden ser bons per a tothom”, diu la cancellera

Europa no és només un projecte, és una ambició que he defensat durant tota la campanya electoral”, va expressar ahir el president francès, Emmanuel Macron, en arribar a la cimera europea de Brussel·les. Tot i ser el nouvingut al club dels Vint-i-set, el cap d’estat francès es movia amb desimboltura, conscient del paper que vol tenir-hi, i des de bon principi va deixar clar que el mou l’èmfasi europeista davant els perills “de la mundialització”. Macron també va fer evident que té bona sintonia amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, en un moment en què la Unió Europea (UE) demana unitat davant el repte del Brexit.

“Treballem braç a braç amb Alemanya, per descomptat” i “al Consell parlarem amb una única veu”, va precisar Macron, per crear una “Europa que protegeixi”, els seus ciutadans i que se centri en la lluita contra el gihadisme, la immigració i la defensa comuna, per a la qual el mandatari francès va proposar crear un fons europeu comú. També va subratllar que vol que la UE aporti “una resposta concreta als desafiaments quotidians i als desajustaments de la globalització” des de la “convergència” dels estats membres. “Aquesta reunió ens permetrà parlar del futur de la nostra Europa i d’encarrilar del projecte d’una Europa protegida”, hi va afegir. Macron va destacar que la seva prioritat era parlar a fons dels projectes, de les ambicions, i no passar nits de discussions”, a les quals són aficionats els líders europeus quan han de prendre decisions importants.

En la mateixa línia es va expressar la cancellera Merkel: “Traçar quin ha de ser el futur dels Vint-i-set per a mi és prioritari a les negociacions amb el Regne Unit sobre la seva sortida. Volem que la sortida es faci bé, però sobretot volem concentrar-nos en el futur del Vint-i-set.” En aquest sentit, la cap de govern alemanya va subratllar que “la creativitat i els nous aires que venen de França poden ser bons per a tothom”.

Amb l’eix francoalemany en plena sintonia, Macron va plantejar als líders de la UE tirar endavant un pla per controlar les inversions estrangeres en les indústries estratègiques europees “perquè els altres no respecten les regles”, va reblar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA