Política

Municipal

El PDeCAT i ERC-MES pacten un nou govern a Tàrrega

Rosa Maria Perelló torna a disposar d’una majoria de regidors, perduda quan va trencar amb el PSC, i l’acord reafirma el compromís amb el referèndum de l’1 d’octubre

Els grups municipals del PDeCAT i ERC-MES a l’Ajuntament de Tàrrega han signat un acord de govern per a tot el que queda demandat, segons van donar a conèixer ahir. El pacte implica la incorporació dels tres regidors d’ERC-MES dins l’equip de govern, que integraven fins ara els vuit del PDeCAT, després de la recent ruptura de la formació amb el PSC que deixava en minoria el govern municipal de l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló.

Fruit del nou pacte, el govern local estarà format per 11 regidors, un fet que atorga a Perelló una àmplia majoria dins l’arc consistorial, format per un total de 17. L’acord signat per Perelló, com a cap de grup del PDeCAT, i Jaume Folguera, com a cap de grup d’ERC-MES, estableix la voluntat “d’exercir les responsabilitats municipals amb la màxima transparència, responsabilitat social i política, proximitat a la ciutadania, pluralitat i rigor”. Al mateix temps, els dos grups han manifestat “la necessitat de reafirmar el compromís del govern de la ciutat amb el procés nacional que viu el país, amb l’anunci de la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre del 2017”.

El nou equip de govern es fixa com a objectius fonamentals “aconseguir una ciutat on les persones puguin viure millor i reforçar la capitalitat de Tàrrega com a segona ciutat de la plana de Lleida”. En aquest sentit, destaca dins el nou cartipàs municipal la creació de l’àrea de Polítiques de la Ciutadania per reforçar l’atenció a les persones de manera transversal des de totes les àrees de govern. Sota aquest àmbit es gestionaran les polítiques d’acció social, igualtat, treball, salut, gent gran, joventut, esports, turisme, pobles i desenvolupament rural.

El nou cartipàs s’aprovarà en sessió extraordinària en el ple que se celebrarà dimarts. L’acord prioritzarà en els pròxims mesos l’execució de projectes que ja van rebre el suport dels dos grups en l’aprovació del pressupost del 2017.

Entre aquests, hi ha l’aplicació de tarifes socials a les llars d’infants municipals des del setembre del 2017; la posada en funcionament de la taula tècnica local per a l’ocupació; la construcció de la primera fase del pavelló poliesportiu del col·legi Àngel Guimerà; l’adequació d’un circuit de running a la llera del riu Ondara, i la redistribució i el repintat del pàrquing municipal de l’avinguda de Catalunya.

Paral·lelament, s’hi incorporen altres acords que passen a formar part de l’agenda de treball de l’equip de govern, com ara implementar pressupostos participatius per a inversions dels exercicis del 2018 i el 2019; incorporar al pressupost del 2018 una partida per a la segona fase del pavelló poliesportiu del col·legi Àngel Guimerà; iniciar la posada en marxa progressiva dels carrils bici i revisar i actualitzar la diagnosi existent, i iniciar els tràmits per redactar un reglament que permeti aplicar una taxa sobre els pisos buits de les entitats bancàries.

El nou equip de govern encapçalat per Rosa Maria Perelló manté Carles Pascual (PDeCAT) com a primer tinent d’alcalde i Josep Castelló (PDeCAT), com a segon. El tercer tinent d’alcalde serà el republicà Jaume Folguera. El quart tinent d’alcalde continuarà sent Raül Palacios (PDeCAT) i Joan Palou assumirà la cinquena tinència d’alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia