Política

mitjans de comunicació

operació catalunya

Villarejo accepta comparèixer al Parlament si el Ministeri de l’Interior l’autoritza

’Salvados’ difon una gravació entre el comissari i de la Rosa on asseguren que durant el registre a la casa de Millet, Artur Mas, va trucar l’exmàxim responsable del Palau, cosa que l’expresident nega

L’excomissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo està disposat a comparèixer a la comissió d’investigació sobre l’Operació de Catalunya al Parlament. Així ho ha dit en una entrevista a Rac 1 preguntat directament per la presidenta d’aquesta comissió, la diputada de JxSí Alba Vergés. L’excomissari ha posat dues condicions més per anar al Parlament: que es preservi la seva identitat per protegir investigacions en marxa relacionades amb el jihadisme i tenir dret rèplica si els diputats l’insulten. Segons ha explicat Vergés, la comissió havia aprovat la compareixença de Villarejo però el Parlament no havia pogut contactar amb ell. “Estic disposat a anar al Parlament, la meva voluntat és anar-hi, estaria encantat. No tinc animadversió cap a Catalunya”, ha assegurat Villarejo.

L’excomissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo ha negat que existeixi l’operació Catalunya. Amb tot, en una entrevista difosa aquest diumenge al programa ’Salvados’ ha reconegut que “alguns polítics han provat d’utilitzar la policia amb finalitats polítiques” i ha assenyalat l’exdirector de la policia espanyola Ignacio Cosidó; el director del CNI, Félix Sanz; i també María Pico, cap del gabinet de la vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. Durant el programa s’ha difós una gravació inèdita entre Villarejo i l’empresari Javier de la Rosa on asseguren que, durant el registre a la casa de Fèlix Millet, Artur Mas, va trucar l’exmàxim responsable del Palau, cosa que l’expresident de la Generalitat nega.

Villarejo ha assegurat que no entén què és l’operació Catalunya però ha reconegut que al cap de poc temps que guanyés el PP per majoria absoluta va traslladar-se a Catalunya per investigar el cas de la família Pujol. “Un grup d’empresaris feia temps que es queixava i tenia indicis de corrupció, i vaig venir per convèncer aquesta gent per denunciar”, ha detallat.

La xarxa policial, segons Villarejo, tenia també “la missió d’esborrar determinades coses i protegir gent que estava sent investigada”. Entre els casos a tapar ha citat els relacionats amb l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, i l’expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona