Política

municipal

correbous

El PDeCAT denuncia que a Torroella el govern no du al ple la moció pel correbou

El portaveu del grup, Jordi Cordon, qualifica la negativa de “caciquista” i insistirà perquè el debat passi pel ple

L’alcalde sosté que el debat ja es va fer el 2016

El govern local de Torroella de Montgrí i l’Estartit ha comunicat al PDeCAT la resolució de secretaria d’“inadmetre a tràmit” el debat de la moció que el grup que encapçala Jordi Cordon havia presentat sobre l’autorització de la festa tradicional amb vaquetes al municipi i la celebració d’una consulta popular sobre la qüestió. L’informe, que descarta el debat i la consulta, ho fa amb els arguments que la petició “ja ha estat debatuda”, comptant la moció genèrica de defensa animalista del Pacma aprovada el maig de l’any passat, i el fet que el municipi ha estat eliminat de la llista de poblacions amb celebracions taurines de l’annex de la Llei 34/2010 del Parlament.

Cordon qualificava ahir la negativa d’“actitud antidemocràtica i caciquista” i esgrimeix que, encara que el nom de la població s’hagi suprimit de l’annex, la tradició dels quaranta anys de vaquetes no es pot obviar. L’alcalde, Josep Maria Rufí, es va remetre, en canvi, als arguments jurídics de la resolució i es va limitar a dir que “en el debat en el ple de l’any passat es va parlar a bastament del tema, es va votar a favor de la supressió dels correbous i l’exalcalde [Cordon] va traslladar el resultat de la votació al Parlament”, abans de la moció de censura impulsada pels actuals grups del govern (ERC-Junts, UPM i L’EST) i la CUP. Rufí sentencia que mirar de recuperar el debat és estèril: “La preocupació ara mateix hauria de ser que tot funcioni per la temporada turística, i no pas perdre el temps amb temes ja debatuts.”

Davant el conflicte jurídic, Cordon anunciava ahir que ha encarregat “les consultes oportunes” per aconseguir que la moció s’acabi debatent, bé en el ple ordinari o amb el recurs de forçar una sessió extraordinària, en considerar que la moció del Pacma feia referència al conjunt de festes amb animals, però no exclusivament ni específica al correbou. L’altre front obert és la reivindicació d’una consulta popular sobre la celebració de l’activitat, que els edils del PDeCAT i la Coet veurien bé. Per Cordon, “ERC, que defensa la participació i l’expressió de la voluntat ciutadana l’1-O”, no hi hauria de posar traves.

La junta de govern tampoc dona el permís

El mateix argument de l’exclusió de Torroella de l’annex de la llei sobre festes taurines ha servit perquè la junta de govern no atorgui l’autorització demanada per la penya San Marcos, per bé que des de la Generalitat el director dels serveis territorials d’Interior, Albert Ballesta, sosté que hi podria pesar el factor de la tradició si el govern ho autoritzés, fora dels municipis que figuren en la llista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona