Política

municipal

balanç de govern

El govern figuerenc parla dels projectes de final de mandat

L’alcaldessa, Marta Felip, i el seu equip fan balanç dels dos primers anys evitant referir-se a la crisi de govern

En minoria però amb voluntat de continuar liderant projectes i governant els dos anys que queden de mandat. Aquest va ser el missatge que van voler transmetre ahir l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i els quatre regidors del seu equip de govern, en l’acte públic de balanç de mig mandat que van fer a l’Auditori Caputxins. Marta Felip, Francesc Cruanyes, Jordi Masquef, Dolors Pujol i Joaquim Felip van anar desgranant “el que funciona, però també el que hi ha de dolent i que queda pendent”, segons va dir l’alcaldessa. L’acte es va dividir en vuit eixos: governança, educació, rehabilitació del centre, atenció a les persones, reactivació econòmica, cultura i festivals, mobilitat urbana, i equipaments i projectes de ciutat. Els cinc edils van intentar sobretot donar resposta als debats que més han estat d’actualitat aquests últims anys, com ara la neteja (campanya contra l’incivisme amb sancions als infractors i assegurament de l’alcaldessa que el canvi d’empresa pel servei de neteja està en bona via). Pel que fa a la seguretat, es va posar èmfasi en el pla estratègic que ha de rejovenir la plantilla de la Guàrdia Urbana i fer-la passar de 71 a 89 components. De l’atenció a les persones, es va destacar la propera creació de dos edificis nous, una segona residència pública i pisos assistits per a gent gran. La dinamització del comerç va ser l’oportunitat per a Felip per dir que vol atraure a Figueres la seu de la DO Empordà, i que es vol potenciar el nou espai de Vilatenim (un cop acabades les obres), fent que els establiments que s’instal·lin allà obrin els diumenges. En l’àmbit cultural, a banda d’anunciar una nova biblioteca, Felip va donar suport a festivals com l’Acústica, Agitart i el Festival del Circ. Es va comprometre a donar continuïtat a aquest últim i va apostar pel desenvolupament del Museu de l’Empordà i la casa natal de Dalí, però va obviar parlar d’un eventual museu del circ.

La meitat dels que eren quan va començar el mandat

El balanç de mig mandat que va fer ahir el govern de Figueres obligava a fer alguns contorsionismes, ja que aquest govern va començar el 2015 amb deu persones i ara només en queden cinc. A l’hora de reivindicar la feina feta, quedava clar que una part es va fer en els dos primers anys amb el suport de grups que avui són a l’oposició (el PSC, Unió, CExF). Per això, tot i esmentar el que s’ha fet, l’acte d’ahir es va centrar més a parlar del que queda per fer. Però els reptes i projectes que es posen sobre la taula per als dos anys que queden també queden supeditats als acords que el govern haurà de teixir amb l’oposició. No és casual, doncs, que l’acte d’ahir es tanqués amb l’alcaldessa donant les gràcies als que han permès l’aprovació dels pressupostos, citant ERC, el PP, C’s o la CUP. “A ningú que se li escapa que estem en minoria”, va concloure Marta Felip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona