Política

procés sobiranista

Un empresari proposa comprar les urnes a un fabricant xinès

Jordi Roset, soci de Petrolis Independents i membre del CCN, aconsegueix un pressupost que garanteix la producció en vint dies i per un preu total d’uns 66.000 euros

Està convençut que no caldrà perquè la Generalitat “ja ho té resolt”, però tampoc dubta que, si cal, la societat civil “es mourà” per tenir urnes

L’empresari de Terrassa Jordi Roset, soci de Petrolis Independents i membre del Cercle Català de Negocis (CCN), ha ofert una alternativa a la Generalitat per a la compra de les urnes del referèndum, després que el concurs de per homologar les empreses subministradores hagi quedat desert.

Roset proposa comprar les urnes que el govern necessita a un fabricant xinès, que ja li ha proporcionat un pressupost. El temps de producció de les vuit mil unitats és com a màxim d’uns vint dies i als quals cal sumar-hi el temps del transport, al voltant d’un mes amb l’enviament estàndard, en vaixell. El preu total per a tot l’encàrrec seria d’uns 75.000 dòlars (uns 66.000 euros), que inclou els 80.000 precintes.

Es tracta d’un model de polipropilè que fabrica l’empresa Ballot Expert , del grup Smart Dragon, especialista en materials per a processos de votació. L’empresa ha subministrat urnes per a les eleccions d’Austràlia de l’any passat. També a treballat per països com Lituània, Txad, Ghana o Nigèria.

Malgrat la seva iniciativa, Roset es mostra convençut que la Generalitat ja té “un pla B” i no caldrà anar a buscar les urnes tan lluny.

De fet, considera que la gestió de les urnes ha de sortir del govern “perquè sigui homologable” a nivell internacional. Però si cal,“quan arribi el moment la societat civil es mourà per buscar-les”.

Ell el pressupost ja el va demanar fa temps, però ho va aparcar quan la Generalitat va treure a concurs el subministrament de les urnes, ja que d’entrada la seva empresa no es dedica a aquesta activitat.

Després que el procés de licitació hagi quedat desert, Roset ha ofert la seva empresa per gestionar la compra, però insisteix que està “segur que el govern ho té resolt”.

L’empresari no ha rebut, de moment, cap resposta a nivell oficial, però sí “la felicitació d’algun diputat”, ha reconegut.

En aquest sentit, subratlla que la seva iniciativa té un caràcter sobretot simbòlic, en un moment en què des d’alguns àmbits es vol fer creure que el empresaris es desmarquen del procés. “Els empresaris hi som, molts som independentistes”, remarca.

“Ens volen fer por, però no n’hem de tenir”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona