Política

Procés sobiranista

Colau assegura que no posarà “en perill els funcionaris pel referèndum”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura que no posarà en perill els funcionaris pel referèndum que el Govern vol celebrar l’1 d’octubre. A l’espera dels detalls sobre el referèndum que Carles Puigdemont donarà dimarts que ve, l’alcaldessa de Barcelona ha avançat en una entrevista a El Periódico que “sembla difícil que en tan poc temps es donin totes les garanties per celebrar un bon referèndum”, i assegura que el fet que el concurs per a la compra de les urnes hagi quedat desert “no dóna molta confiança”.

Colau responsabilitza del bloqueig de la situació “l’immobilisme” del PP, que diu que “criminalitza l’opció democràtica del referèndum”, però recorda que “el deure de tots els qui governen és evitar el xoc institucional” i que “es governa per a tots, no només per als que t’han votat, i això t’obliga a buscar acords i el màxim consens”. En aquest sentit, advoca per un referèndum “efectiu, amb garanties i al que tothom se senti cridat” i reconeix que amb el Govern del PP “no és gens fàcil”.

“No enganyem la població: l’objectiu no és senzill. La crisi del model autonòmic és irreversible, però no es pot precipitar quan no depèn només de tu”, sosté Colau, que entén “la impaciència d’alguns, perquè el bloqueig del PP és exasperant, però tirar milles amb el referèndum no és eficaç”.

Respecte a les crítiques “d’indefinició” respecte al procés que rep la seva formació, Colau assegura que “li fan gràcia, perquè insisteixen en que ens definim perquè no els agrada la nostra resposta, però estem més definits que ningú; donem suport al dret a decidir (...) i estem d’acord a fer un referèndum”.

Assegura que el que farà vinculant el referèndum no serà el resultat, sinó les garanties i el reconeixement internacional. “El fet més important és que la majoria de la ciutadania catalana i totes les opcions se sentin igualment cridades a participar. No ens fem trampes: si es tracta de mobilitzar només una opció, això ja ho vam veure el 9-N. Seria una mobilització legítima, i nosaltres mai seríem un obstacle, però seria la mobilització d’una opció”.

Colau assegura que com a alcaldessa “no posaré en perill la institució ni un sol funcionari que pugui trobar-se en una situació de risc o de compromís. Puc dir fermament que això no es produirà. L’ajuntament estarà encantat de facilitar la participació, en un referèndum o en altres mobilitzacions, però si hi ha inseguretat o incertesa mai demanaré a cap funcionari públic que es posi en una situació compromesa”.

L’alcaldessa, que reitera que no és ni nacionalista ni independentista, afirma que “sense conèixer els detalls el nostre espai polític no pot valorar de què estem parlant l’1 d’octubre” i, encara que va votar “sí-sí” el 9-N, assegura que el seu vot “anava contra l’immobilisme del PP i exigia una altra relació política amb l’Estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona