Política

opinió

El procés de les comes...

Avui dimarts hauria d’acabar la incertesa. És el dia assenyalat perquè Junts pel Sí i la CUP expliquin els detalls del referèndum. Cal suposar que les intencions del conglomerat PDeCAT+ERC+independents +CUP són les mateixes que té el govern de la Generalitat per a l’1 d’octubre. Lluny de les filtracions que hi ha hagut fins ara, se suposa que avui al Teatre Nacional de Catalunya se’ns explicarà en què consisteixen els imprescindibles mecanismes necessaris per organitzar un referèndum d’autodeterminació. Seria interessant conèixer els pros i contres d’uns detalls que fins ara i per estratègia han estat plens de punts i comes interpretables. Recordava un polític a un altre que aquest procés és el de la coma. Un fet il·lustrat amb la història d’una mare que preguntava a una vident si matarien el seu fill a la guerra. “No, tornarà”, però sense la coma la resposta no té res a veure: “No tornarà”... En aquest cas, la força de la coma és total i letal... En el procés, i des del 2010, els punts i comes han estat a l’ordre del dia i han sigut un motiu de permanent interpretació.

Aquest dimarts, en els actes al Parlament i al Teatre Nacional, les explicacions seran només sobre els preparatius del sí. Els del no, no hi assistiran i no existeixen. Al Parlament només s’espera un diputat de Catalunya Sí que es Pot. –Albano Dante–. D’aquí els esforços de la campanya del sí per animar la campanya del no. Intensos gairebé com els realitzats per combatre els que s’oposen a la idea mateixa d’un referèndum. Queden tres mesos per a l’1 d’octubre. Els ciutadans del sí, els del no i fins i tot els contraris a la celebració d’un referèndum han de saber els detalls de tot allò que es vol fer. Avui s’hauria d’acabar la incertesa i explicar les intencions planerament, sense comes interpretables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona