Política

El PDeCAT es mostra “tranquil” pel compromís “clar, inequívoc i sense fissures” de Baiget amb l’1-O

ERC assegura que el govern en bloc “està absolutament convençut del que fa”

La CUP exigeix que totes les persones que no vegin clar el procés “se n’apartin”

Baiget respon que es troba “fermament compromès” amb el referèndum

El Partit Demòcrata (PDeCAT) ha tancat files al voltant del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que ha insinuat que el referèndum podria assemblar-se al 9-N de 2014 en una entrevista a El Punt Avui.

La coordinadora general del partit, Marta Pascal, s’ha mostrat “tranquil·la” pel compromís “clar, inequívoc i sense fissures” del conseller amb l’1-O. En una roda de premsa a la seu de la formació posterior al Comitè Nacional, la també diputada de Junts pel Sí ha constatat la “confiança plena” del PDeCAT amb tots els membres del Govern, i ha assegurat que Baiget “no fallarà”, a menys de tres mesos de la celebració del referèndum.

Així doncs, Pascal ha garantit que el Govern arribarà fins al final amb la votació de l’1-O, i amb el conseller dins de l’executiu. Tot i que ha assegurat que en el Comitè Nacional del partit no s’ha parlat de la polèmica sobre Baiget, la coordinadora general dels exconvergents ha insistit en el “compromís” del conseller amb el referèndum. “No sé si la manera que s’ha expressat Baiget és la millor, en tot cas tots hom humans, i dono per fet que el seu compromís és estricte, sòlid, vàlid i sentit, també des del punt de vista de les emocions”, ha reiterat Pascal.

Confiança en el govern

El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, s’ha mostrat conciliador i no ha volgut carregar contra les paraules del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, però li ha llançat un avís: “Tenir por i tenir dubtes és absolutament lícit, però això no ens pot aturar”, ha afirmat Sabrià, que ha mostrat la seva certesa que el Govern en bloc “està absolutament convençut del que fa”. En una línia semblant s’ha expressat el l vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. En una entrevista a Rac1, el número 2 del govern català ha insistit que “la diferència enorme” entre el procés participatiu del 2014 i l’1-O “és el caràcter vinculant”. Així, el vicepresident ha assegurat que “el Govern sencer està compromès en adoptar la vinculació” de la votació de l’1-O. “És una diferència enorme, crec que en això tots estem d’acord”, ha sentenciat Junqueras.

La CUP demana la dimissió

En canvi, el diputat parlamentari de la CUP Benet Salellas ha demanat la dimissió de Jordi Baiget. En un contacte amb la premsa des de la Ciutat de la Justícia aquest dilluns al matí, Salellas ha sentenciat que “qualsevol persona del Govern que no estigui compromesa amb el referèndum ha d’apartar-se”.

Segons el dirigent cupaire, no pot ser que hi hagi gent dins del bloc independentista que “no tingui clar el moment històric” actual. “Si Baiget no està en condicions d’afrontar l’embat de l’Estat que deixi pas a altra gent, que n’hi ha milers en aquest país, amb capacitat per defensar el referèndum”, ha constatat Salellas.

Baiget deixa clar el seu compromís amb el referèndum

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha assegurat que en cap moment ha tingut la sensació d’haver estat deslleial ni amb el president de la Generalitat ni amb el Govern. “No seré cap obstacle, jo sempre m’he comportat d’una manera lleial amb el compromís que tinc”, ha manifestat.

Baiget ha assegurat que està “fermament compromès” amb què el Govern i el Parlament aprovaran les lleis que faci falta perquè es pugui votar. Però ha afegit que, tenint en compte la reacció de l’Estat, no s’ha de tancar “cap opció”, tampoc la de repetir un 9-N, per tal que els ciutadans puguin votar “a través de qualsevol altre instrument que permeti mesurar la realitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona