Política

CARME RIGOLA

MATARÓ

“Hem d’anar pel nostre compte i s’ha acabat”

Carme Rigola té 74 anys i està jubilada. Diu que, ara que té temps, dedica bona part dels seus esforços a convèncer la gent que encara té por i dubtes sobre la independència. “Ara és el que toca fer”, manté aquesta sòcia mataronina de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).
Sempre ha estat independentista?
No. Sempre m’he sentit catalana, i ja està. Però, quan a un no el deixen ser-ho, s’hi torna. Quan veus com ens maltracta aquest estat, encara més. Ara hem d’anar pel nostre compte i s’ha acabat.
Per què es va implicar amb l’ANC?
No he militat mai en cap partit polític, però em va convèncer una entrevista a la Carme Forcadell que vaig llegir. No tenia ni idea de qui era, encara menys de què anava tot això, però de seguida m’hi vaig interessar i em va despertar la consciència de voler ser independent.
Què hi fa, a l’assemblea?
A l’ANC hem fet moltes coses importants amb l’esperança de mobilitzar gent nova i diferent. Però amb el temps ens vam adonar que no n’hi ha prou amb les mobilitzacions massives i que hem d’anar directament a les persones i fer més carrer. Hem trobat que els mercats són el millor lloc per parar les persones i preguntar-los si tenen dubtes i, sobretot, si els amoïna alguna cosa. No es tracta de vendre la moto a ningú, sinó d’explicar que en un estat català, que pugui gestionar els seus propis impostos, tothom hi viurà molt millor.
Què li diu la gent?
Sobretot ens salten amb els Pujol, i sempre els dic que de corrupció, ni d’aquí, ni d’allà. A la gent li agrada que hi siguem i que hi tornem per si alguna cosa no ha quedat del tot clara. A diferència d’anys enrere, tenim una recepció molt més bona. De fet, els contraris a la independència ara intenten convèncer-nos a nosaltres de les bondats del no. Però dialoguem, i això és el més important.
Creu que es podrà votar?
Sí, ens convé molt fer-ho. La prioritat és fer el referèndum i guanyar-lo. Després ja veurem què toca. Tot i que tenim pressa, jo que soc també cuinera sé que un bon rostit necessita el seu xup-xup, unes horetes, marinar alguns ingredients i molt de repòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona