Política

El president explica avui la destitució del conseller Baiget

No es preveu que s’anunciïn més canvis en l’executiu, tot i que no es descarta una remodelació amb vista a l’1-O

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, justificarà avui en el ple del Parlament la destitució del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en perdre-li la confiança política per haver obert la porta a reconvertir el referèndum de l’1-O en un altre procés participatiu com el del 9-N. Des de l’executiu no es preveu que Puigdemont vagi més enllà de l’explicació del canvi que ha portat al conseller Santi Vila a assumir Empresa i Coneixement i a Lluís Puig a assumir la cartera de Cultura.

Tot i això, des de l’executiu no es descarta que hi pugui haver una futura remodelació de govern per afrontar l’1 d’octubre i, a preguntes dels periodistes, ahir la consellera portaveu, Neus Munté, no negava la possibilitat que el president decideixi concentrar en un conseller la coordinació de les feines d’organització i logística del referèndum i es limitava a recordar que qualsevol canvi en l’organigrama i les atribucions dels consellers és prerrogativa exclusiva del president. Munté admetia que en la moció de confiança de la tardor Puigdemont va anunciar que el vicepresident Junqueras i el conseller Romeva serien els coordinadors del plebiscit, una responsabilitat que no havia canviat en el dia d’ahir, concloïa: “Si hi ha canvis, no em correspon a mi anunciar-los”.

Després de recordar que el president va justificar la destitució de Baiget per la pèrdua de confiança política, Munté reafirmava ahir que “no hi ha dubtes” al si del govern sobre l’objectiu de fer possible un referèndum d’autodeterminació l’1 d’octubre i es va declarar “incapaç d’interpretar les declaracions contínues” del govern espanyol sobre les possibles respostes als passos que farà el govern català: “No ho puc saber ni ho puc imaginar.”

La consellera portaveu va reafirmar la voluntat del govern de portar a terme el plebiscit i fer-ne efectiu el resultat “implementant-lo com més aviat millor” a partir de l’1 d’octubre. Un cop presentada en públic la llei que ha d’emparar la votació, Munté explica que el govern anirà informant progressivament de les mesures que s’adoptin, però no es va voler pronunciar sobre la fórmula que emprarà per adquirir les urnes un cop fallit el concurs.

LA FRASE

No hi ha dubtes al govern sobre l’objectiu de celebrar l’1-O un referèndum d’autodeterminació
Neus Munté
consellera de la presidència


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona