Política

Trump insinua que hi podria haver canvis a l’Acord de París

El president nord-americà afirma que “pot passar alguna cosa”, en referència a l’entesa sobre el canvi climàtic, que ell mateix va trencar al juny

Macron prepara una rebuda al mandatari plena de símbols

Macron i Trump tornaven a trobar-se ahir a París. Els dos líders mundials, pols oposats, es reunien per tractar l’agenda internacional: el terrorisme internacional, o la guerra de Síria (un dels temes més debatuts). Tot i això, el president nord-americà, Donald Trump, feia una declaració que donava peu a diferents interpretacions sobre l’acord del canvi del climàtic. “Podria passar alguna cosa” amb l’Acord de París i, si finalment passa, “seria meravellós”, encara que no va aclarir a què s’estava referint exactament i si hi pot haver algun tipus de revisió a la ruptura de Washington amb l’esmentat pacte, que es va produir a principis de juny. Mentrestant, Macron es mostrava totalment compromès amb l’acord.

El president francès i el nord-americà representen ideologies molt allunyades però ahir se’ls va poder veure xerrant i mantenint una bona sintonia. No era fàcil. I és que Trump ha atacat darrerament França, i especialment la seva capital, París. “París ja no és París”, va assegurar el mandatari fa uns mesos, quan va posar en dubte les mesures de seguretat de la ciutat. Ahir, durant la roda de premsa a l’Elisi, Trump rectificava sobre les seves paraules i assegurava: “Tornaré a París”, fent referència a les enormes mesures de seguretat desplegades durant la seva visita. Els dos països tenen diferents agendes però saben que França i els Estats Units han d’anar junts en la lluita contra el terrorisme.

A preguntes dels periodistes, Trump també va haver de respondre sobre l’afer –que ja es coneix coma Russiagate– del seu fill, Donald Jr, que es va reunir amb una advocada russa que tenia informació del govern rus sobre la rival electoral del seu pare, Hillary Clinton. “El meu fill és una bona persona. “Es va reunir amb una advocada russa, no amb una advocada del govern rus”, va reblar.

Trump i la seva dona, Melania, van ser rebuts ahir al matí solemnement pel cap d’Estat i per la seva dona Brigitte, als Invàlids de París, un edifici construït al segle XVII, durant el regnat de Lluís XIV per donar un sostre als ferits de guerra. abans, es van aturar davant de la tomba de l’emperador Napoleó i del general Marshal Foch, un dels herois de la Primer Guerra mundial. Precisament, els dos països celebren el centenari de l’entrada dels Estats Units en el conflicte. Després de la roda de premsa, les dues parelles anaven a sopar a un restaurant de la Torre Eiffel, des d’on es divisen unes magnífiques vistes de la Ciutat de la Llum. Avui serà el torn de la desfilada militar, que presenciarà Trump. El 14 de juliol es commemora la presa de la Bastilla i serà el moment on França exhibirà tot el seu potencial militar. Algunes veus s’han aixecat contra la visita del president nord-americà en una data tan assenyalada pels francesos. Macron justifica la seva presència per l’efemèride la Primera Guerra Mundial. “No entenc les crítiques. No hem d’oblidar que la nostra història ens supera”, assegurava el mandatari .

LES FRASES

La meva filosofia és que quan tenim desacords cal seguir parlant
Emmanuel Macron
president de frança
L’amistat entre França i els Estats Units és indestructible
Donald Trump
president dels estats units

Alemanya i França volen més cooperació en Defensa

Hores abans de la visita de Donald Trump a l’Elisi, Emmanuel Macron es reunia amb la seva homòloga Angela Merkel, en un consell de ministres dels dos països. La Defensa s’ha convertit en la qüestió principal per als dos líders, que han acordat desenvolupar un sistema de combat aeri europeu, una nova generació de naus, per reemplaçar les flotes actuals d’avions de combat. El full de ruta del es fixarà a mitjans de 2018. França i Alemanya han aprofitat la trobada per llançar també l “Aliança pel Sahel’” amb la qual esperen contribuir units a una millora de la inversió econòmica als països africans per garantir l’estabilitat i el desenvolupament d’aquesta regió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA