Política

Ximo Puig revalida el seu lideratge a les primàries dels socialistes valencians

El secretari general serà ratificat en el 13è Congrés del partit, que se celebrarà entre el 28 i el 30 de juliol

L’actual secretari general del PSPV-PSOE Ximo Puig ha ratificat el seu lideratge al capdavant de la federació socialista valenciana en vèncer l’alcalde de Burjassot (Horta Nord) Rafa García en les primàries celebrades aquest diumenge. Amb el 100% escrutat, Puig ha obtingut el 56,7% el vot, front al 42,4% de García, que ha sortit a reconèixer la seva derrota.

Han votat un total de 13.154 militants (un 71,8% del cens) dels 18.276 que estaven convocats en aquest procés de primàries. Ximo Puig serà confirmat com a secretari general en el 13è Congrés Nacional del PSPV, entre el 28 i el 30 de juliol a Elx (Baix Vinalopó).

Amb poc més del 80% dels vots escrutats, tots dos candidats han sortit a valorar els resultats. El primer en fer-ho, davant els mitjans i acompanyat del seu equip, ha estat Rafa García, que ha felicitat Puig per la seva victòria i ha agraït la feina del seu equip en aquesta campanya de primàries.

El candidat ha dit que la baixa participació a causa del període estival ha condicionat el resultat però ha posat en valor el “moviment d’il·lusió” que ha generat la seva candidatura i el “debat intens” amb la militància “que ha dit que vol participar en tots els processos de decisió”.

Sobre si la seva derrota significa que la militància valenciana ha girat l’esquena a Pedro Sánchez (que li donava suport) l’alcalde de Burjassot ha volgut separar ambdós processos però ha dit que cal que el partit aposti per un congrés amb “decisions potents”, amb un equip amb “els millors i les millors des d’una lleialtat” i una candidatura que ha manifestat que vol “Un partit modern i del segle XXI”.

“Una oportunitat per situar el PSPV en el millor moment”

Per la seva part, Ximo Puig ha assenyalat que el procés de primàries ha demostrat que el partit és “viu, democràtic, valent i capaç de donar el millor”. Puig ha agraït l’esforç de García per fer d’aquest un procés democràtic i ha remarcat que des del primer moment ha intentat ser un secretari general de tots els socialistes valencians, “així ha estat i així serà”.

Davant la militància, Puig ha dit que aquestes primàries han estat una oportunitat per “sacsejar el partit i per situar-lo en el millor moment per tal d’afrontar en el millor moment l’organització per tal d’encarar els pròxims 2 anys”. El secretari general socialista ha afegit que són molt importants per acabar els projectes iniciats al govern valencià i per participar en tots els debats que es produeixin, consolidant la posició del PSPV i “lluitant per aconseguir un finançament just i un paper rellevant a Espanya”.

Ximo Puig ha indicat que farà un procés de modernització i actualització del partit, “perquè no pot estar en zona de confort, sempre hi ha coses a millorar”. Puig ha dit que el partit serà “en primera personal del plural, no del singular” i ha promès que serà “d’esquerres, feminista, federal i valencianista”.

Posteriorment, davant els periodistes, Ximo Puig ha confirmat que havia parlat amb Pedro Sánchez per informar-lo del resultat del procés i que han tingut una conversa amable, que donarà peu a converses en el futur amb la voluntat d’aconseguir un millor posicionament del partit.

Preguntat sobre si la seva victòria es pot interpretar com una derrota a Sánchez, el secretari general socialista ha dit que en aquest procés “no hi ha perdedors, és una victòria del PSPV”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona