Política

procés sobiranista

El Financial Times adverteix a Rajoy que li queda poc marge per intervenir a Catalunya

El diari britànic diu que l’Estat espanyol ha de deixar d’utilitzar els jutges com a “escuts d’un problema polític” i el Tribunal Constitucional com a “arma legal”

El ‘Financial Times’ ha publicat aquest dimecres un article que critica la resposta que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, està donant a la qüestió catalana. Titulat “A Rajoy li queda poc marge per intervenir a Catalunya”, l’article, signat pel cap d’Internacional del diari, David Gardner, adverteix a Rajoy que una oferta que doni més autonomia fiscal a Catalunya pot ser “insuficient” i “arribar tard”. Gardner també insta l’Estat espanyol a deixar d’utilitzar els jutges com a “escuts d’un problema polític” i diu a Rajoy i al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que deixin d’utilitzar la Constitució com una “tauleta de pedra” i el Tribunal Constitucional com a “arma legal”.

Amb el referèndum de l’1 d’octubre a l’horitzó, el cap d’Internacional del ‘Financial Times’ afirma que una reforma de la Constitució que aposti per més federalisme és “l’única sortida d’un embolic en el qual Rajoy i el PP tenen una gran responsabilitat”. L’article insisteix que la sortida a aquesta situació no ha de ser judicial, sinó política.

El cap d’Internacional del ‘Financial Times’ recorda al govern espanyol que el temps s’esgota i que l’independentisme creix cada vegada que es produeix una intervenció judicial. Per aquest motiu, l’expressió “val més tard que mai”, diu el periodista, no està pensada per als polítics.

Gardner també diu que el 2012 Rajoy va tancar la porta a que Catalunya tingués un sistema fiscal com el del País Basc i que, des d’aleshores, l’independentisme ha guanyat força. El periodista també fa referència a les declaracions que el president espanyol va fer recentment a Bilbao, en les quals considerava que Catalunya havia de “seguir el camí basc”.

El cap d’Internacional del diari afegeix que Catalunya i Espanya ja havien pactat el seu encaix en l’Estatut, que va ser aprovat pel Parlament, el Congrés i el Senat, però finalment, remarca Gardner, tombat pel Tribunal Constitucional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona