Política

judicialització del procés

Rigau creu que l’Estat “s’inventa noves vies per posar la por a la gent” amb el Tribunal de Comptes

Sánchez (ANC) garanteix “ajuda fins a l’últim cèntim per a la classe política que aposti per l’1-O”

L’exconsellera i diputada de JxSí Irene Rigau ha rebut amb incredulitat el procediment que ha obert el Tribunal de Comptes per decidir si ella, l’expresident Artur Mas, i els exconsellers Joana Ortega i Francesc Homs han de pagar cinc milions d’euros pel cost del 9-N.

Per a Rigau, a l’Estat “tant li fa que el TSJC els hagi exculpat de malversació i malbaratament”. “S’inventen una altra via, la que depèn directament del govern espanyol, per posar la por directament a la pell de la gent”, ha considerat la diputada inhabilitada, tot i que sense sentència ferma, per la seva participació al 9-N.

Rigau, a més, ha agraït que actes com el que ha protagonitzat junt al vicepresident, Oriol Junqueras, organitzar per JxSí i l’ANC contribueixin a que “coses com la del Tribunal de Comptes no espantin tothom”. “Problemes, els que vulgueu, però el somriure no ens l’arrencaran. I a mi tampoc”, ha conclòs.

En el mateix sentit s’ha expressat el president de l’ANC, Jordi Sánchez, que ha participat també a l’acte ‘Garanties per a la democràcia’ al Teatre de Sarrià, a Barcelona.

Segons Sánchez, amb el procediment del Tribunal de Comptes “s’intenta jutjar per segona vegada la gent que va intentar donar camí al 9-N”. Contra això, però, ha volgut llençar un missatge de suport als afectats i resistència contra “tots els que intenten atemorir, amenaçar amb el patrimoni, extorsionar” de cara a l’1-O. “Que quedi molt clar que els que no som polítics estarem compromesos a ajudar fins a l’últim cèntim a la classe política que aposta pel dret a decidir i la donar la veu i el vot a la ciutadania. No podran acollonir-nos”, ha sentenciat.

Per últim, Sánchez ha insistit també la llei del referèndum i el propi 1-O tindrà “totes les garanties”. “Els que diuen que no hi haurà garanties, no escoltaran. I els que qüestionen que l’1-O pugui tenir garanties democràtiques, qüestionen que els ciutadans puguin anar a votar”, ha dit, tot dirigint-se als contraris al referèndum per avisar que des de l’ANC “no els hi faran cas, obeiran el Govern i el Parlament, i l’1-O els ciutadans votaran amb totes les garanties”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona