Política

La Guàrdia Civil entra al Parlament a demanar documentació sobre el 3%

Els agents també requereixen informació a Palau de le Generalitat, al departament de Justícia i al CTTIT

El requeriment es produeix per ordre del jutge del TSJC, Carlos Ramos, que investiga el diputat Germà Gordó

Agents de la Guàrdia Civil han acudit aquest dijous al Palau de la Generalitat i al Parlament de Catalunya, entre d’altres seus institucionals, per requerir dades informàtiques relacionats amb l’anomenat cas del 3% sobre presumpte finançament il·legal de CDC. Al Parlament hi han entrat 8 agents de la Guàrdia Civil i el fiscal anticorrupció José Grinda, que és un dels que porta el cas.

També s’han presentat a la conselleria de Justícia i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat per ordre del jutge del TSJC, Carlos Ramos, que investiga Germà Gordó per aquest cas. Fonts del govern han explicat que el conseller de Presidència, Jordi Turull, no ha permès els agents entrar al Palau de la Generalitat, si bé se’ls facilitarà tota la informació que demanen.

Aquests requeriments d’informació es demanen per intentar reconstruir les agendes de Gordó quan era secretari de govern entre els anys 2010 i 2012, i conseller de Justícia entre el 2012 i el 2016. El jutge va demanar oficialment per escrit aquesta informació al govern de la Generalitat i la resposta de l’executiu va ser que ja no es conservaven els documents sol·licitats. El jutge ha encarregat als agents personats avui certificar la inexistència o no d’aquestes agendes.

Precisament aquest dimarts el jutge instructor del cas va citar a declarar l’exconseller el proper dilluns 24 de juliol. Gordó, defensat pel penalista Cristóbal Martell, va ser implicat en la trama de corrupció per dos empresaris que ho van confessar als dos fiscals de la causa, Fernando Bermejo i José Grinda.

L’exconseller haurà d’aclarir si va exigir donacions per a les fundacions de CDC (Fòrum Barcelona i Catdem) en tres operacions sota sospita. Són: Copisa va donar 100.000 euros per obtenir obres del Consorci d’Educació de Barcelona i del port de Barcelona, el 2012; Pasquina va entregar uns 147.000 euros entre el 2014 i el 2015 per obres a la C-55, i Oproler, amb regals, va aconseguir unes obres a un institut de Manresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona