Política

municipal

Juli Fernàndez deixa l’alcaldia de Sabadell

El regidor d’ERC reivindica la feina feta en dos anys i sosté que el govern continua

“L’alcalde canvia, el govern continua”, deia ahir el ja exalcalde de Sabadell Juli Fernàndez en el ple en què es va fer efectiva la seva renúncia després d’haver estat dos anys al capdavant d’un executiu quadripartit format per ERC, la Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi a Sabadell i Guanyem Sabadell. En compliment de l’acord de govern i després de mesos de negociacions, Fernàndez dona el relleu a Maties Serracant, de la Crida. Tant els socis de govern com l’oposició van optar per un discurs positiu i van contribuir a fer que el ple de comiat de Fernàndez fos tranquil i emotiu, sobretot quan el regidor republicà va prendre la paraula. Va començar defensant la feina feta pel quadripartit i va recordar que es van trobar amb un ajuntament tocat i una ciutadania que havia perdut la confiança en la política. “La màgia no existeix, existeix el treball, l’esforç i el compromís”, deia, després d’agrair el suport a la família, al partit, als regidors i als empleats del consistori. Fernàndez es va mostrar convençut que el seu successor farà el possible perquè es pugui votar a la cocapital vallesana en el referèndum de l’1 d’octubre. “El millor que li pot passar a algú que fa política i s’estima la ciutat és ser alcalde”, sentenciava. Entre el públic hi havia l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez.

L’oposició li agraeix la dedicació

Tot i deixar clar que hi ha discrepàncies polítiques, l’oposició –el PSC, el PDeCAT, Ciutadans i el PP– i els dos regidors no adscrits van reconèixer ahir la dedicació de Juli Fernàndez al càrrec. “Cal agrair el tarannà, el temps i l’esforç per estar a tota la ciutat”, va dir el portaveu de C’s, José Luis Fernández. Esteban Gesa, del PP, hi va afegir: “M’ha demostrat que no és un bon alcalde però sí una bona persona.” El portaveu del PSC, Josep Ayuso, es va afegir al reconeixement però va recordar que el procés viscut en els darrers mesos per fer efectiu el relleu “no és el més desitjable”. Carles Rossinyol, del PDeCAT, va dir: “Recomponguin com puguin les confiances perquè la ciutat ho necessita.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que doni les mateixes oportunitats a totes les comarques

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona