Política

judicialització del procés

El Constitucional tomba el cànon digital català

5 magistrats dels 12 de l’alt tribunal emeten un vot particular on mostren la discrepància

Amb aquesta taxa, la Generalitat recapta més de 20 milions d’euros anuals que destina a finançar el cinema i el sector audiovisual

El Tribunal Constitucional ha tombat l’impost que la Generalitat cobrava a les operadores d’Internet, coneguda com el cànon digital, i que servia per finançar el sector audiovisual català, segons ha avançat RAC1 i Catalunya Ràdio. El govern espanyol el va recórrer perquè entenia que es trepitjava amb l’IVA i que suposava una doble càrrega impositiva.

L’impost s’aplicava a les companyies operadores de serveis de comunicacions electròniques, amb una quota fixa de 0,25 euros al mes per cada contracte de connexió subscrit al territori de Catalunya i el Govern esperava una recaptació de 20,5 milions d’euros l’any. En aquesta ocasió, 5 magistrats dels 12 que té el Constitucional han emès un vot particular on mostren la seva discrepància perquè consideren que sí que està clara la distinció entre l’IVA.

L’impost s’aplicava a les companyies operadores de serveis de comunicacions electròniques, amb una quota fixa de 0,25 euros al mes per cada contracte de connexió subscrit al territori de Catalunya, ja sigui a través de telefonia fixa o de dispositiu mòbil. El Govern havia fixat una recaptació de 20,5 milions d’euros anuals, que es destinarien a proveir el fons per el foment de la indústria audiovisual i el fons per al foment de la difusió cultural digital.

L’impost a les operadores d’Internet anava destinada a dos fons. D’una banda, al foment de la indústria audiovisual (fins a un màxim del 95%) i, de l’altra, a la difusió de la cultura digital (amb un mínim del 5%).

La taxa buscava constituir, segons el Govern, una nova font d’ingressos per impulsar la indústria cinematogràfica i audiovisual. Per la seva banda, els recursos del fons per al foment de la difusió cultural digital s’haguessin destinat a projectes o actuacions que promoguin l’accés de la ciutadania a Internet en centres o institucions de difusió cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid