Política

municipal

crisi a l'Ajuntament

L’oposició reclama en el ple la dimissió de l’alcalde de Batea

Joaquim Paladella evita pronunciar-se sobre l’annexió del municipi a Aragó durant el debat de l’Ajuntament

Si la Generalitat concerta trenta places de la residència d’avis, retirarà la proposta

El saló de plens de l’ajuntament de Batea va quedar petit ahir per les desenes de veïns d’aquest municipi de la Terra Alta que volien escoltar les explicacions de l’alcalde, Joaquim Paladella (UPTA-PSC), sobre la possibilitat que el poble passe a formar part d’Aragó. Un ple tens, amb crits i retrets, que va durar prop de tres hores, en què tant els assistents com els dos grups de l’oposició, Cent per Cent Batea i el PDeCAT, van reclamar la dimissió de l’alcalde i van defensar la identitat catalana del municipi. Però Paladella va evitar en tot moment referir-se directament a la polèmica que s’ha obert des que El Mundo va publicar que Batea vol segregar-se de Catalunya. Tampoc va fer cap rectificació, ni va desmentir res. L’alcalde va aprofitar l’ampli desplegament mediàtic que hi havia al saló de plens per centrar el seu discurs en la “discriminació” que pateix Batea per part del govern de la Generalitat.

La concertació de trenta places de la residència d’avis, la pèrdua d’una part del terme municipal –en favor de Gandesa– i la construcció de nous parcs eòlics són els greuges que l’alcalde va posar sobre la taula. A més, va dir que traslladarà aquests greuges al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i que, en el cas que es resolguin, s’acabarà la polèmica. “Si Puigdemont em rep abans que el subdelegat del govern i aconseguim solucions, ja no caldrà parlar amb el subdelegat. La pilota és a la teulada del govern de la Generalitat”, va dir l’alcalde de Batea. Però, si Puigdemont no el rep, Paladella es reunirà amb el subdelegat del govern per “parlar de tot”. I entre les opcions que plantejarà hi ha explorar les vies jurídiques existents perquè Batea passe a formar part d’Aragó. “No consentirem més aquesta discriminació, buscarem solucions i, després, les plantejarem als veïns perquè ells decideixen”, va manifestar Paladella.

Tot i els crits i les peticions de dimissió que va fer el públic assistent al ple, l’alcalde sosté que no hi ha crispació a Batea. “Costarà de refer la imatge del poble i que ens coneguen pel bon vi, en lloc de per un municipi que vol marxar de Catalunya”, va dir el portaveu de Cent per Cent Batea, Ramon Arnal. També el portaveu del PDeCAT, Batiste Suñé, va ser crític amb l’alcalde. “Has enverinat el poble”, va manifestar.

LA FRASE

Si Puigdemont resol els greuges de seguida, no aniré a parlar amb el subdelegat del govern
Joaquim Paladella
ALCALDE DE BATEA

LA XIFRA

13
empreses
vinícoles i agroalimentàries diuen que han rebut queixes dels seus clients.

“Això no va de banderes”

“Això no va de banderes, ni d’Espanya, ni de Catalunya. Això va de Batea i de les persones.” Amb aquestes paraules va iniciar la sessió plenària extraordinària l’alcalde de Batea, que després del ple va assegurar que se sent utilitzat tant pels que estan en contra del procés català com pels que hi estan a favor. De fet, l’Ajuntament de Batea és membre de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Tot i que l’alcalde sosté que no hi ha risc de fractura al municipi, una tretzena d’empreses vinícoles i agroalimentàries han presentat una instància a l’Ajuntament per reclamar una rectificació pública a l’alcalde. “Diferents cellers han rebut queixes dels seus clients, que els han dit que deixaran de comprar els vins de Batea”, va afirmar Josep Arrufí, un dels celleristes signants i president de la DO Terra Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona