Política

la judicialització del procés

El jutge prorroga un altre mes el secret de sumari del cas “Santi Vidal”

La causa es va obrir arran les afirmacions de Santi Vidal segons les quals la Generalitat estava obtenint il·legalment dades fiscals dels catalans

El TSJC afirma que les accions de la Guàrdia Civil sobre els preparatius del referèndum estan desvinculades d’aquest cas, i que es fan sota les ordres de la Fiscalia

És evident que si els interrogatoris a càrrecs del Govern deriven en imputacions serà perquè un jutge, que el TSJC no esmenta, que així ho determina

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s’han pronunciat arran de les diferents notícies que van apareixen en els mitjans de comunicació. Segons afirma, a través d’un comunicat, “en la causa que s’instrueix al jutjat número 13 només consten com a investigades 3 persones: Santiago Vidal, Carles Viver Pi-Sunyer i Josep Lluís Salvadó. Les persones contra les que es dirigia la querella que va donar inici a aquestes diligències”. És a dir la suposada obtenció, per part de la Generalitat, de dades fiscals dels catalans. Una acció que no seria legal.

EL TSJC passa a explicar que els moviments d’alts càrrecs de la Generalitat entrant i sortint de les dependències de la Guàrdia Civil “són diligències de policia judicial i no han estat sol·licitades pel magistrat d’instrucció 13 de Barcelona”. Per tant, aquests interrogatoris al voltant dels preparatius del referèndum no van en el mateix “pack” que la investigació sobre les acusacions de Santi Vidal.

I acaba amb el que ja havíem anunciat: “La causa [la del cas Vidal], que està secreta des del seu inici, segueix secreta en prorrogar-se aquest secret per un termini d’un mes més.”

La pròrroga del secret de sumari s’ha acordat quan segueixen en marxa les diligències d’investigació de la Guàrdia Civil, que aquesta setmana ha pres declaració com a investigat al secretari general de Presidència Joaquim Nin i, en qualitat de testimonis, a altres càrrecs de la Generalitat i al coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Ignasi Elena. Tot plegat relacionat amb les iniciatives encaminades a organitzar un referèndum d’independència a Catalunya, en el marc d’una investigació que depèn de la Fiscalia.

El jutge i ex-senador va presentar la seva dimissió arran de la polèmica suscitada per les manifestacions de les seves conferències, en les que va assegurar que la Generalitat estava obtenint il·legalment dades fiscals dels catalans i analitzant els jutges en funció de la seva afinitat amb el procés independentista.

Després d’obrir la investigació, el jutge va acordar en primer lloc preguntar al Senat si Santi Vidal continuava formant part de la cambra alta, per certificar que ja havia abandonat el seu escó i no era aforat.

També el jutge va requerir el passat 1 de març al Parlament la transcripció de la compareixença que havia efectuat el 15 de febrer passat a la cambra catalana el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, en la qual va desmentir amb un rotund “No, no, no i no” el contingut de les xerrades de Vidal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona