Política

diputacions

procés sobiranista

Poblet evita també el debat sobre l’1-O a la Diputació

La CUP no assistirà avui al ple en protesta per la decisió del president de deixar fora de l’ordre del dia una moció sobre el referèndum

S’hi demanava que l’ens cedís locals per a les votacions

Nou episodi de crítiques al president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet (PDeCAT), per la seva negativa a debatre públicament mocions sobre el referèndum per la independència de l’1 d’octubre. Després de les queixes en l’àmbit municipal de dos partits de l’oposició que van denunciar que Poblet havia deixat fora de l’ordre del dia les seves mocions, ahir va ser el diputat de la CUP a la Diputació de Tarragona, Edgar Fernández, qui va fer la mateixa denúncia, i va anunciar que no assistirà avui al ple de l’ens com a protesta.

En concret, el partit denuncia que Poblet hauria vetat la inclusió en l’ordre del dia d’una moció en què demanaven que la Diputació de Tarragona cedís locals de la seva titularitat per a la celebració del referèndum, un text que el diputat de la CUP va subratllar que havia estat defensat per altres membres destacats del partit de què és militant Poblet, el PDeCAT, a l’Ajuntament de Barcelona o la Diputació de Girona.

“El món municipal també ha de respondre. Si algú dins del partit no està a gust, o que s’aparti o que l’apartin”, va afirmar Fernández, que també va acusar Poblet d’evitar el debat per no fer evident que “potser no és independentista”. “Li pesa més la cadira que el país”, va reblar.

Segons la CUP, aquesta és la tercera moció relacionada amb el procés per la independència que Poblet deixa fora de l’ordre del dia a l’ens des del mes de novembre sense comunicar-ho abans al grup. El mateix ja va passar amb una moció de suport als càrrecs electes perseguits judicialment per la seva implicació en el procés, i amb una segona en què es demanava l’ingrés dels impostos a l’Agència Tributària de Catalunya.

LA FRASE

Potser no és independentista, però li pesa més la cadira que el país. Que s’aparti o l’apartin
Edgar Fernández
Diputat de la CUP a la Diputació de Tarragona

La Diputació diu que ja s’ha pronunciat

Altre cop, Josep Poblet va declinar ahir fer declaracions, mentre que fonts de la Diputació van considerar que la decisió s’ha pres tenint en compte que l’òrgan ja s’ha pronunciat a favor del dret a decidir i d’un “referèndum legal”, i que creu “aconsellable” esperar que el Parlament i la Generalitat” prenguin decisions. “Tornar a insistir no és pertinent”, van reblar les mateixes fonts. El govern de Vila-seca va esgrimir dimecres arguments similars per vetar dues mocions de Decidim i del PSC també sobre l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt
Jéssica Albiach
Candidata de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament

“Illa obre la porta a pactar amb Junts per fer el Hard Rock, la B-40 i ampliar l'aeroport”

Barcelona
Dani Cornellà
Cap de llista a Girona per la CUP

“La CUP és una opció real de govern i ho hem demostrat”

Girona
la crònica

La plaça Artós, als peus d’Ayuso

guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona