Política

universitats

procés sobiranista

El rector de la UdL tanca la porta a revisar la decisió contra l’1-O

El rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, ha tancat la porta a revisar la decisió contrària del consell de govern de la UdL a adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum. En una carta dirigida ahir als impulsors del manifest perquè l’adhesió se sotmeti a votació de tota la comunitat universitària, Roberto Fernández deixa clar que “la Universitat de Lleida, mitjançant el consell de govern, ja es va manifestar sobre el tema”. El rector, això sí, concedeix als signants del manifest la possibilitat de fer una votació telemàtica entre la comunitat universitària sobre aquest tema, però en cap cas aquesta votació serviria per canviar la posició institucional presa per la Universitat. Segons el rector, els estatuts de la universitat “no preveuen la possibilitat de fer consultes de caire institucional”. Fernández posa a disposició dels impulsors del manifest un dels vicerectors del seu equip perquè hi contactin i es prepari la logística per a una consulta telemàtica sense valor institucional.

“Una presa de pèl”

Aquesta resposta del rector a la petició llançada pels impulsors del manifest, que la setmana passada van entregar 680 signatures d’estudiants, professors i personal de la universitat adherits al manifest, ha decebut aquest grup de professors i estudiants, que han rebutjat fer-la si no té caràcter institucional. “La consulta que ens proposa és una presa de pèl”, va dir ahir la professora Antonieta Jarne, perquè justament el que defensaven aquests professors i estudiants és que la posició de la UdL com a institució “quedés fixada amb una consulta al conjunt de la comunitat universitària”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona