Política

MARIA JOSÉ CORTADA

REGIDORA NO ADSCRITA DE CABRERA DE MAR

“La comunicació no és fluïda, s’aplica la llei del gel”

“Sabien que el llibre s’havia encarregat des del febrer, tot i que alguns detalls eren una sorpresa per quan es presentés a la fira”

“Amb el tema de la cooperativa i el teatre ja els vaig transmetre que no ho veia clar”

El govern de Cabrera de Mar, format pel PDeCAT i ERC, ha quedat en minoria després que l’alcalde, Jordi Mir, destituís la seva regidora arran de la polèmica per l’edició d’un llibre.

Què ha passat per fer-la fora?
Jo vaig demanar al meu marit i quatre persones més que em fessin la recopilació sobre aspectes arqueològics del poble per fer una guia d’ús turístic. Aprofitant que es feia la Fira Iberomana i que s’obria el centre d’atenció al visitant, vaig encarregar aquesta publicació de caràcter divulgatiu.
Però ho va portar d’amagat?
No és cert. Sabien que el llibre s’havia encarregat des del febrer, tot i que alguns detalls eren una sorpresa per presentar a la fira. Mai hi ha hagut una comunicació fluïda amb l’alcalde, s’aplica la llei del gel.
Però el seu marit ho coordinava i es va voler cobrar?
Suposo que no els va agradar que ho fes ell. Però algú havia de coordinar-ho, i ell és qui havia treballat aquesta informació durant quinze anys. Ningú havia de cobrar res, i el cost de la impressió eren uns 5.000 euros que es cobrien amb una subvenció que vaig demanar a la Diputació. No hi havia cap despesa per a l’Ajuntament, i el llibre s’hauria posat a la venda per 15 euros.
Com explica l’expulsió?
Per mi, l’alcalde ha demostrat covardia. Em van acusar d’un delicte greu per haver beneficiat un familiar. Quan em vaig assessorar, però, vaig decidir no deixar l’acta de regidora perquè no havia fet res greu. Suposo que em volien fora perquè en pugés un altre o potser des d’ERC es van sentir molestos perquè porten Patrimoni. No ho sé.
Al ple va demanar explicacions.
M’acusen de no seguir el reglament per haver fet un llibre, i vull saber en què l’he infringit. Tinc les facultats delegades de Promoció Econòmica i Turisme i el llibre era per donar a conèixer el patrimoni del poble.
La pèrdua de confiança mútua ve de lluny?
A les reunions de govern hi falta comunicació des de fa temps. Amb el tema de la cooperativa i el teatre ja els vaig transmetre que no ho veia clar.
S’ha frenat un projecte important sense el seu vot.
Ara tocarà negociar-ho millor. Crec que els cooperativistes estan satisfets del conveni però el ciutadà del carrer ho veu com un regal. S’hauria de negociar millor la cessió total de la sala perquè 25 anys són un sospir. La rehabilitació del teatre està molt bé, però s’ha fet amb moltes presses.
Com preveu el final de mandat?
L’oposició defensarà que es parli més. La negociació la portava directament l’alcalde i s’ha donat el conveni fet, quan ningú ho tenia com una prioritat. És necessari el projecte, però potser caldria fer un estudi de viabilitat, perquè s’haurà de gestionar i fer-ho bé.
Canviarà el seu vot?
Ja ho veurem; depèn de com es renegociï. Ara és l’oportunitat de treure més profit pel poble. També ha de cedir una mica la cooperativa. S’ha de preveure el futur perquè tenim molta tradició i entitats de teatre.
Com serà la relació amb el govern?
Dependrà de les persones i de veure com reaccionen. Jo no tinc cap problema. Ells han perdut la confiança i jo també. No he tingut cap més contacte amb els companys del PDeCAT. M’he donat de baixa del partit, en què vaig entrar per donar el vot a l’alcalde pel Consell Comarcal i perquè soc una convençuda que cal la independència.

La comunitat musulmana de Ripoll diu que “si l’Estat hagués avisat” dels antecedents de l’imam “no hauria vingut aquí”

El president assegura que no van notar cap signe de radicalització i no descarta demanar certificat de penals en el futur

Ripoll
 

Itàlia homenatja les víctimes de les Rambles i fa una crida a “viure amb normalitat” per reivindicar la llibertat

Barcelona
 

Feia mesos que preparaven un o més atemptats amb explosius a Barcelona

barcelona
 

Entitats musulmanes es concentren demà a Barcelona contra el terrorisme

barcelona
 

Lliuren a les famílies les primeres víctimes: dos veïns de Rubí i dos portuguesos

barcelona
 

Els mossos ja diuen que la mort del jove vilafranquí pot estar relacionada amb els atemptats

barcelona
 

Els Mossos fan controls antiterroristes a les carreteres de Girona i a la frontera amb França

barcelona
 

El Saló de Cent, novament obert als ciutadans

Barcelona
 

A la caça del terrorista número 12

barcelona / ripoll