Política

Procés sobiranista

Puigdemont afirma que abans que renunciar al referèndum aniria a la presó

Ho afirma en una entrevista al prestigiós portal financer nord-americà “Bloomberg”

Demana a Rajoy que deixi d’assetjar el seu entorn polític i que l’ataqui a ell

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat avui que abans que renunciar al referèndum està disposat a anar a la presó. Puigdemont ha fet aquestes declaracions a l’influent portal financer nord-americà Bloomberg . El President ha desafiat l’executiu espanyol a què focalitzin en ell els atacs judicials i que deixen d’assetjar el seu entorn de Presidència.

“Jo he pres tota la responsabilitat d’un procés que té un munt de dificultats, obviament, jo haig d’acceptar-ne les conseqüències” ha declarat. Ha insistit en què són els membres del Govern els que han de canalitzar els atacs d’Espanya. Dirigint-se a Mariano Rajoy ha manifestat que “els treballadors i funcionaris dels nivells intermedis tan sols estan seguit les ordres que els donem els polítics”.

Bloomberg posa aigua al vi independentista. Recull el convenciment del president de la Generalitat que tot s’està esdevenint com el Govern català havia imaginat, i que el procés acabarà finalment en una taula de negociació entre Rajoy i l’executiu català que encapçala. El mitjà, en canvi, assegura que els inversors internacionals creuen que el procés no culminarà on espera Puigdemont. Bloomberg reafirma la posició dels inversors explicant que s’estan decantant pels rendiments dels bons espanyols a deu anys, en lloc dels alemanys, que són molt més estables. Tanmateix recorda que la setmana passada la prima de risc estava situada en els 99 punts bàsics, que compara amb els 189 punts on ha estat situada els darrers cinc anys, quan l’Estat es va veure afectat de ple per la crisi de l’euro.

El president de la Generalitat respon els arguments econòmics i recomana als inversors internacionals que “s’esperin fins al dia 1 d’octubre” i conclou amb un sorneguer “que després no diguin que no els vam avisat...”

A l’article recorden el resultat del 9-N favorable a la independència, tot apuntant que els contraris a la independència es van quedar a casa seguint la recomanació dels partits contraris a la independència. Puigdemont assegura que les dues votacions no són el mateix i confessa que “és crucial aconseguir una participació massiva”, tot reconeixent que “no es pot fixar com a fita la participació del 9 de novembre de 2014, molt difícil d’assolir, perquè les condicions són diferents”, conclou. El president de la Generalitat nega, així mateix, la brama que el govern català estigui estudiant convertir l’1 d’octubre en unes eleccions al Parlament per dotar-les de cobertura legal.

Bloomberg es fa ressò de les conclusions de la comissió de l’”Operació Catalunya” al Congrés, així com el permanent recurs de l’Estat a “construir un mur de lleis” per no dialogar amb Catalunya. L’entrevista es conclou amb una sentència clara del President: “Des del primer dia tot el que hem rebut són amenaces i cap proposta. La millor manera de garantir que no aniré a la presó és que el referèndum sigui un èxit”, clou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona