Política

procés sobiranista

Polítics aranesos de diferents partits munten un acte de suport al referèndum

La cita és el dia 30 d’agost a Vielha, on es presentarà un manifest

Representats polítics de diferents formacions, entre les quals destaquen l’alcalde de Les (UA), Emili Medan, de la diputada de la CUP Mireia Boya o l’exalcalde de Vielha (CDA), Àlex Moga així com representants d’ERC o Podem, defensaran el pròxim dia 30 d’agost, a Vielha, el Manifest de Les, en suport a l’1-0. Es farà en un acte obert a la ciutadania on els signants del manifest el defensaran públicament. Àlex Moga ha explicat que volen que sigui un acte molt participatiu i que els aranesos s’expressin amb llibertat. Amb la voluntat de sumar el màxim de suports, aviat s’estrenarà un web on institucions i ciutadans es podran adherir al manifest. Aquest manifest dóna suport a l’1-0 però també demana al Govern que escolti amb ’’valentia’’ el que surti de les urnes el dia del referèndum.

El document conté 10 punts, tots ells de suport al procés d’autodeterminació de Catalunya. En total són 10 els signants del manifest: 3 de UA, 2 de CDA, 2 de Podem, 2 de la CUP i 1 de l’ANC. Aquest document ha nascut com a reacció a la resposta del Partit Popular i el Partit Socialista pel que fa al referèndum. Unitat d’Aran, soci del Partit Socialista, ha ordenat a tots els seus dirigents que no obrin els col·legis electorals el dia del referèndum. Moga, regidor de l’Ajuntament de Vielha, ha dit que “obligaran’’ l’alcalde de Vielha (UA) a pronunciar-se i dir si obrirà els col·legis electorals. Moga ha afegit que ho faran a través de la institució mitjançant una moció o a través de la ciutadania. El militant convergent ha volgut tranquil·litzar als veïns de Vielha i ha dit que “si l’alcalde dóna l’esquena a la democràcia, s’obriran seus perquè la gent pugui anar a votar’’. Cal recordar que un dels impulsors del manifest, Emili Medán, d’UA, ja es va posicionar a favor del referèndum presentant al ple de Les una proposta de suport que es va aprovar amb els vots dels regidors de seu partit, CDA, i Corròp per Aran. Curiosament, un dels regidors que formen part de l’equip de govern és el membre de l’executiva del PSOE i ex-síndic d’Aran, Paco Boya, que aquell dia no va poder assistir al ple i posteriorment va declarar que si hagués pogut hauria votat en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric