Política

L’ANC també aposta per tenir la llei de transitorietat abans de l’1-O

El president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, ha apostat –com ja van fer la CUP i Òmnium– per aprovar la llei de transitorietat, que marcaria el procés de ruptura amb Espanya en cas que Catalunya aconseguís la independència, abans de la celebració del referèndum del proper 1 d’octubre. Sánchez, qui ha insistit, en declaracions a la Cadena Ser, que hagués estat “desitjable” un referèndum pactat amb l’Estat, opina que la llei de transitorietat ha d’estar “preparada i aprovada” abans de l’1-O perquè, en cas que surti una majoria de vots en favor de la independència, es pugui “culminar” el procés separatista.

Respecte a la posició del PDeCAT, que prefereix aprovar aquesta llei després de l’1-O, Sánchez sosté que sobre ella hi ha “molta literatura i molt de soroll mediàtic” i que existeix “un acord bàsic” al voltant de la llei de transitorietat i serà possible “en qualsevol cas” la seva tramitació.

Així mateix, el president de l’ANC ha assenyalat que en tota la història del “Estat espanyol” no ha existit un referèndum en el qual s’hagi exigit una participació mínima, per la qual cosa ha rebutjat que ara es demani això. “No acceptarem lliçons democràtiques dels qui no volen que els ciutadans ens expressem a les urnes”, ha declarat. En aquest sentit, Sánchez ha garantit que a Catalunya hi ha entre 1.900.000 i 2.000.000 de vots independentistes, que segons ell representen un 60 per cent dels catalans. “El que no es pot impedir és que qui té una opció legítima de mantenir Catalunya dins d’Espanya s’amagui darrere de l’abstenció”, ha asseverat respecte als grups de l’oposició a Catalunya, que estan cridant a no participar en el referèndum de l’1-O per considerar-ho il·legal.

Finalment, Sánchez ha assegurat que la Generalitat no ha mirat de buscar “suports explícits” en el panorama internacional, sinó “donar explicacions del que passa a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Un centenar d’universitaris, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR