Política

LLUÍS JUNYENT

CORNELLÀ DE LLOBREGAT

“La campanya a Cornellà pot convèncer gent”

Lluís Junyent ha viscut l’independentisme a casa des de petit. Es va implicar en l’activisme polític amb la consulta del Cornellà Decideix, el 2010. Ara és coordinador de l’ANC a Cornellà i ha participat en l’extensió de l’assemblea al Baix Llobregat.
Com us plantegeu el referèndum a Cornellà?
El més important és que la gent vagi a votar. Ens agradi o no, estem parlant d’un tema que ens afecta a tots, perquè si guanya el sí tindrem la independència i si guanya el no, eleccions autonòmiques. Hem de fer arribar aquest missatge a tothom i que la gent voti, sigui el que sigui.
Els partidaris del no no s’ho creuen pas, això.
Els partits que recullen l’opció del no a la independència estan advocant perquè no es vagi a votar, estan aplicant el mateix criteri que van aplicar per al 9-N, i crec que és un error. Tot i així, Cornellà va ser el lloc on es van recollir més vots pel no el 9-N.
Quina campanya esteu preparant a Cornellà?
Posarem parades al carrer explicant que es fa un referèndum per a tots i, alhora que animarem a la participació, explicarem els beneficis d’una Catalunya independent. També farem actes amb altres entitats, com la Taula pel Dret a Decidir i Òmnium. A més, farem visible la voluntat de participar en el referèndum amb pancartes i promourem la marxa de torxes i la participació en la Diada a Barcelona.
S’ha de picar més pedra al Baix Llobregat?
Som els grans afortunats, perquè pocs llocs hi ha com Cornellà amb tanta gent per poder fer arribar el missatge que seria més favorable per a tots tenir un estat propi. No sabem quin impacte tenen les activitats que fem, però sumen un granet. I sumant un granet en un lloc amb tanta població repercutirà en més gent que si ho fas en una àrea amb menys gent que dubta o menys població. La campanya a Cornellà pot convèncer gent que no ho veu clar.
Com s’imagina el 2 d’octubre?
Molt eufòric, esperant les declaracions del president proclamant la independència de Catalunya, perquè el resultat haurà estat prou contundent amb majoria de gent que ha votat sí i amb més participació que el 9-N. I amb suficients vots del no, el que reconeix la realitat de Catalunya. I que l’impacte sigui tan gran per tenir reconeixement internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona