Política

terrorisme

atropellament mortal

La investigació vincula l’explosió a Alcanar amb l’atemptat a Barcelona

Els Mossos precisen que s’ha detingut un sospitós al Montsià i un altre a Ripoll

Cap dels arrestats és el conductor de la furgoneta

L’incident amb un cotxe a Sant Just Desvern no està relacionat amb els fets

La massacre aquest dijous a les Rambles de Barcelona podria estar relacionat amb l’explosió que s’ha produït aquest dimecres a la nit a Alcanar (Montsià).

Així ho ha desvelat aquesta nit el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, en una roda de premsa per donar a conèixer alguns detalls dels fets a d’aquest dijous al centre de la capital catalana. El comandament policial ha apuntat que “alguns elements de la investigació” els han portat “a connectar clarament i sens dubte els dos incidents”.

Segons ell, “es tracta clarament d’un atemptat terrorista amb voluntat de matar el màxim de persones possibles”.

Trapero ha relatat que el conductor del vehicle homicida ha circulat des la part alta de les Rambles atropellant desenes de persones.En arribar a la zona del Liceu ha abandonat el vehicle i ha fugit corrent “sense fer cap mena de crida”. Ha afegit que no hi ha “cap evidència que la persona que ha sortit de la furgoneta anés armada d’una manera visible”.

El policia ha explicat que han detingut dues persones “directament implicades” amb l’atemptat. Ha afegit que “cap de les dues és el conductor de la furgoneta”. Una de les detencions s’ha fet a Alcanar aquest mateix vespre i l’altra a Ripoll, tal com ja havien avançat algunes fonts. El detingut a la capital del Ripollès és Driss Oukabir.

Els investigadors no descarten que hi hagi més persones implicades. De fet, Trapero ha indicat que treballen amb una altra informació que de moment no poden revelar.

Per contra, ha desvinculat que els fets de les Rambles tinguin cap relació amb el conductor d’un Ford Focus que ha atropellat una agent dels Mossos i que ha estat abatut a Sant Just Desvern.

El major de la policia catalana ha conclòs que no preveuen cap atemptat imminent. No obstant això, ha assenyalat que la zona de les Rambles continua sota un fort control policial que es mantindrà en les properes hores.

De la seva banda, el conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha subratllat que estan treballant “amb tots els recursos disponibles per desarticular el grup que ha comès l’atac. També ha explicat que estan treballant per conèixer la identitat de les víctimes en col·laboració amb els consolats. També ha dit que estan elaborant llista única de víctimes en coordinació amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Forn ha avançat que aquesta mateixa nit s’aixecarà el confinament al voltant de la Plaça Catalunya i les Rambles.

El titular d’Interior ha destacat l’actuació de tots els cossos i forces de seguretat i també la tasca de tots els equips d’emergències. També ha volgut agrair a tots els ciutadans per la seva “col·laboració, civisme i solidaritat”. “Avui han demostrat com som com a país”, ha subratllat.

El conseller ha recordat que aquest divendres a les dotze del migdia es farà un minut de silenci en rebuig de l’atemptat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona