Política

terrorisme

atemptats a Catalunya

El sector turístic confia a no perdre visitants

Els autobusos per a viatgers ofereixen visites gratuïtes

La prioritat de Turisme de Barcelona és el suport i l’ajut

La normalitat semblava presidir ahir la presència turística a Barcelona, després dels atemptats en aquesta ciutat i a Cambrils, i la normalitat és també la base del missatge que vol transmetre aquest sector professional.

El president de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave), Martí Sarrate, va afirmar ahir a El Punt Avui que “de moment no hi ha hagut cancel·lacions en les estades a Barcelona que hi havia contractades per als propers dies ni tampoc de turistes que ja s’hi trobaven” i també que “totes les excursions que hi havia programades per avui han sortit amb normalitat”. Sarrate també va subratllar el fet que les dues empreses que ofereixen servei d’autobús turístic a Barcelona, Bus Turístic –públic– i Barcelona City Tour –privat– van proporcionar ahir viatges gratuïts “en una mostra de solidaritat cap als turistes que ens visiten”.

Segons Sarrate, la reacció als atemptats “ha transmès una imatge de solidaritat i control, i la reputació de la marca Barcelona continuarà. Barcelona i Catalunya estan batent rècords turístics, i no només de vacances, també pel que fa a esdeveniments i congressos”. El president d’Acave explica també que, fins ara, “els països en què el turisme s’ha vist afectat pel terrorisme són els musulmans, com ara Egipte, Tunísia o Turquia; els països europeus no se n’han ressentit, fets tràgics com aquest es perceben com a puntuals”.

Per la seva banda, representants del consorci Turisme de Barcelona van explicar a aquest diari que, de moment, la seva prioritat se centra a gestionar l’ajut i el suport als turistes que s’hagin pogut veure afectats per l’atropellament múltiple de les Rambles, i que encara no s’han plantejat les possibles repercussions en el sector.

L’Organització Mundial del Turisme (OMT) va condemnar ahir l’atemptat de Barcelona –cinquena ciutat en el rànquing europeu pel que fa a visites de turistes–, que va qualificar com un més dels covards atacs” contra la comunitat internacional”. El Consell Mundial de Viatges i Turisme (WTTC) va qualificar Barcelona i Cambrils de dos indrets turístics “bonics i forts”. La seva nova presidenta i consellera delegada, Gloria Guevara, va afirmar que “el meu cor s’adreça a les víctimes, als seus amics i famílies”. La Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments turístics (CEHAT) va jutjar l’atemptat com “un acte de barbàrie que intenta malmetre la convivència pacífica dels ciutadans europeus”.

Ahir, la presència de turistes va ser constant en indrets tan habitualment concorreguts com ara les gaudinianes Sagrada Família o Casa Batlló, que van viure les habituals cues per accedir-hi. Per a Catalunya, el turisme suposa un 12% del seu PIB i genera prop d’un 14% de la seva ocupació.

LA XIFRA

200.000
persones
passegen en un dia laborable per la Rambla de Barcelona, quantitat que augmenta el cap de setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez només es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona