Política

terrorisme

atemptats a Catalunya

Identificades nou de les catorze víctimes mortals de Barcelona i Cambrils

Tres dels morts a les Rambles són catalans, dos italians, una portuguesa, una belga i un ciutadà nord-americà

La dona morta i tres ferits a la localitat del Baix Camp són de Saragossa

Nou dels 14 morts en els atemptats d’aquest dijous a la tarda a Barcelona i divendres a la matinada a Cambrils ja han estat identificats. Oficialment només s’ha establert la identitat de set les empremtes digitals: quatre persones de nacionalitat espanyola (una amb doble nacionalitat argentina-espanyola), una italiana i una portuguesa, a més d’una persona de nacionalitat espanyola a Cambrils.

Les autoritats han començat a revelar als noms de les víctimes a mesura que anaven confirmant als familiars la trista notícia. De les nou víctimes que donen fonts, tres de les víctimes són catalanes. Dos d’elles són un avi i un net de tres anys, residents a Rubí. Tots dos estaven amb la mare del petit, l’avia i una altra menor, que van resultar ferides. L’altra és una veïna de Sant Hipòlit de Voltregà, que estava a les Rambles amb la seva filla, que va resultar ferida.

També van resultar morts dos ciutadans italians de 35 i 25 anys, respectivament, que passaven les vacances a la ciutat. El primer anava amb els seus fills de cinc i set mesos, que es troben en bon estat. La xicota del jove de 25 anys sí que va resultar ferida, però el seu estat no és greu.

Les altres víctimes mortals són una dona portuguesa de 74 anys, resident a Lisboa, que visitava Barcelona en companyia de la seva neta, que es troba desapareguda; una ciutadana belga de 44 anys, resident a la localitat flamenca de Tongeren, i un ciutadà nord-americà.

Entre els afectats per l’atac terrorista a Cambrils hi ha quatre persones de Saragossa, una dels quals és la víctima mortal, una dona de mitjana edat. La dona va ser ingressada en estat crític a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on ha mort aquest matí. Dos dels ferits són el seu marit i la seva germana, amb els quals es trobava a la localitat del Baix Camp.

59 ferits als hospitals

Pel que fa als ferits, resten 59 persones ingressades en centres sanitaris, 15 en estat crític, 25 en estat greu, 7 amb lesions menors i 12 de caràcter lleu. Els 59 hospitalitzats són de 22 nacionalitats, entre els quals hi ha 13 francesos, 12 espanyols i 5 alemany



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA