Política

Cop islamista a Barcelona

Els Mossos a Zoido: Ni cèl·lula desarticulada, ni lliures d’atac terrorista

El portaveu dels Mossos d’Esquadra, Albert Oliva, ha recordat que la informació sobre la investigació l’està donant la policia catalana, que és qui “lidera” les indagacions per encàrrec de l’Audiència Nacional

Es busca dues persones més a part de Younes Abouyaaqoub, un germà seu més jove i l’imam de Ripoll

El portaveu dels Mossos d’Esquadra, Albert Oliva, no han confirmat si la cèl·lula que ha atemptat a Barcelona i Cambrils (Baix Camp) està desarticulada, com ha anunciat el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, i ha avisat que són ells els que donen la informació sobre aquest cas. El ministeri de l’Interior ha donat avui per “totalment” desarticulada la cèl·lula que va atemptar aquesta setmana a Catalunya, després dels cinc terroristes abatuts a Cambrils, els que han estat detinguts i les identificacions que s’estan fent en un altre tipus de diligències que estan en marxa.

En declaracions als periodistes, el portaveu dels Mossos d’Esquadra, Albert Oliva, ha recordat que la informació sobre la investigació l’està donant la policia catalana, que és qui “lidera” les indagacions per encàrrec de l’Audiència Nacional. “De la mateixa manera que quan es va produir l’atemptat van ser els Mossos d’Esquadra els que van donar la primera informació i som els que estem donant la informació, serem nosaltres els que conclourem el resultat final de la investigació quan considerem que la cèl·lula estigui totalment desarticulada”, ha assenyalat.

El portaveu dels Mossos ha insistit que són els Mossos els que lideren la investigació, encara que ha admès que ho fan complementant les seves tasques en un treball “conjunt i coordinat” amb la Policía Nacional i la Guàrdia Civil, amb els quals comparteixen “molta informació”.

El portaveu dels Mossos d’Esquadra, Albert Oliva, ha dit aquest dissabte que l’opció que es produeixi un nou atemptat “no es descarta mai”, en relació a les declaracions del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, que ha donat per desarticulada la cèl·lula terrorista que ha atemptat a Barcelona i Cambrils.

“No desmentim ni confirmem al ministre”, ha dit Oliva i ha recordat que han passat poques hores dels atemptats i que, durant aquest temps, s’han produït moltes accions i detencions en actuacions ràpides, i que, a partir d’ara, la informació correrà de forma més lenta i detallada.

Per la seva part, el conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha descartat donar per desarticulada la cèl·lula terrorista que ha atemptat a Barcelona i Cambrils (Tarragona) “fins a detallar el parador de totes les persones que formen part d’ella”. La xifra de persones que es busquen són tres: el jove que està ja en cerca i captura, un germà seu, menor, i l’imam de Ripoll.

“No vull contradir el ministre Zoido ni molt menys, però aquesta és una investigació que s’està duent a terme des dels Mossos d’Esquadra” i hi ha diverses línies d’investigació, així com actuacions que no es donen per acabades, ha detallat en una compareixença davant els mitjans després de signar el llibre de condolences de l’Ajuntament de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts