Política

Sáenz de Santamaría diu que Generalitat i Estat han treballat “junts i units”

La vicepresidenta espanyola nega divergències després dels atemptats i manté que hi ha hagut “col·laboració màxima” tant des del punt de vista policial com polític

“Unitat”. I “treball en comú”. Ho va repetir ahir a Cambrils la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que va assegurar que des del “minut zero’’ dels atemptats de Barcelona i Cambrils la Generalitat i l’administració de l’Estat han treballat de manera conjunta i coordinada. Assegura Sáenz de Santamaria que un comitè de crisi format per totes les forces i cossos de seguretat de l’Estat ha fet el seguiment dels atacs terroristes amb “col·laboració màxima’’.

La vicepresidenta intentava així treure importància a la imatge de divisió que es desprenia de les dues reunions diferents entre l’executiu espanyol i el català, dijous al vespre, per abordar els efectes dels atemptats. Assegura que amb anterioritat hi havia hagut una altra reunió amb “representants polítics’’ catalans i espanyols, i va detallar que hi era present, per exemple, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.

En una compareixença improvisada, a peu dret i a pocs metres d’on va quedar bolcat el cotxe on viatjaven els cinc terroristes que van ser abatuts a Cambrils, Soraya Sáenz de Santamaría assegurava ahir que tots els membres del govern espanyol amb competències en atemptats van estar en contacte permanent amb els respectius consellers. La vicepresidenta va declinar donar detalls de la investigació al·legant que és competència de la policia i de l’autoritat judicial i, de la mateixa manera, tampoc no va voler valorar si hi havia hagut un avís previ de la CIA per alertar del risc imminent d’atemptat a Barcelona.

A Cambrils, “un municipi meravellós”, segons va valorar la vicepresidenta espanyola, Sáenz de Santamaría va mantenir una reunió a l’ajuntament amb l’alcaldessa, Camí Mendoza, i després es va acostar al passeig per visitar el lloc on es van desencadenar els fets de dijous a la nit.

En les seves declaracions, la número dos del govern espanyol va destacar que el president espanyol, Mariano Rajoy, es va posar en contacte de seguida amb el president Puigdemont, que ella va parlar amb el vicepresident Junqueras i que els ministres de Justícia, Interior, Indústria i Turisme, i Sanitat, van parlar amb els seus respectius càrrecs homòlegs del govern català.

El rastre del succés continua present

Cambrils es troba en el pic de la temporada turística i el passeig marítim estava ahir ple de gent quan el dispositiu policial que blinda la vicepresidenta espanyola va començar a desplegar-se prop del Port Nàutic. La presència de mitjans de comunicació també era notable i l’interès dels curiosos es va desfermar, fins al punt que Soraya Sáenz de Santamaría i la comitiva que l’acompanyava van tenir dificultats per avançar entre el tumult de gent. És una zona molt freqüentada des que la nit de dijous l’Audi A3 en què viatjaven cinc gihadistes va quedar bolcat sobre la vorera i una agent dels Mossos d’Esquadra va abatre a trets quatre dels terroristes. El cinquè home va morir uns 500 metres més amunt, en direcció a Salou. Sobre l’asfalt, davant d’un basar xinès, encara és visible la taca que va deixar la sang vessada. A la tanca de ferro que separa la carretera del carril bici, s’hi veuen els impactes dels trets que van disparar els mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia