Política

Cop islamista a Barcelona

Feia mesos que preparaven un o més atemptats amb explosius a Barcelona

Els terroristes: quatre detinguts, cinc morts, tres identificats

Dels tres identificats, dos serien els morts per l’explosió de la casa d’Alcanar, el tercer que falta i que es busca, seria el conductor de la furgoneta

Des d’Alcanar tenien planejat atemptar amb explosius a Barcelona, per als mateixos en què es va produir l’atropellament de Barcelona i l’atac de Cambrils

El Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero ha atès avui els mitjans de comunicació estrangers. Tot i que s’afirma arreu que s’està buscant Houssaine Abouyaaquob, els Mossos es resisteixen a posar noms. Segons ha explicat Trapero, ara com ara, poden afirmar que la cèl·lula terrorista que ha colpejat Catalunya estava formada per 12 persones. El balanç és: 4 persones detingudes, 5 persones mortes i 3 identificades i en cerca. Sobre aquests 3 últims cal dir que els Mossos estan convençuts que dos es corresponen amb les restes mortals trobades després de l’explosió d’Alcanar. Quedaria, per tant, només un amb vida i fugit. Ara, plantegen els Mossos, qui és, dels tres identificats? Ha demanat paciència.

La recerca continua. A la vegada que les identificacions de les persones mortes, un total de 14, comptant la víctima de Cambrils, o 15, si es confirma que el jove de Vilafranca que va aparèixer dijous mort a ganivetades va perdre la vida a mans del terrorista fugit. Els Mossos demanen prudència, a l’hora de difondre informació. Confien que en les pròximes hores, demà al matí, com a màxim, estaran identificades totes les víctimes mortals. Sobre el jove de Vilafranca, ha dit: “En un primer moment, quan es va trobar el cotxe, es va pensar que havia mort a causa dels impactes de bala dels agents del control de la Diagonal. La forense, però, va confirmar que no havia mort per arma de foc. Hem anat investigant on estava aquest cotxe abans del control de la Diagonal... Encara no podem vincular els fets a l’atemptat de Barcelona.”

Trapero també ha parlat de la investigació sobre la radicalització dels dotze terroristes, que no tenien antecents per terrorisme. A preguntes dels periodistes, ha respost que no s’ha de criminalitzar les mesquites, que són llocs de culte, i que en canvi sí que s’ha de posar la mirada a internet, com un espai on es fàcil fer el procés de radicalització. Trapero també ha dit que es té constància que alguns membres de la cèl·lula ja feia sis mesos que estaven a Alcanar. Des d’allí tenien planejat un o més atemptats amb explosius a Barcelona, per als mateixos dies en que es va produir l’atropellament de Barcelona i l’atac de Cambrils. L’explosió d’Alcanar els hauria empès a les accions terroristes de dijous a la tarda i la matinada de divendres a Cambrils. Trapero ha afirmat també que, en cap cas, havien rebut informacions sobre cap tipus de moviment que fes pensar en un possible atemptat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona
SANT MARTÍ VELL

Torrentà (ERC) posa en valor la feina del Govern amb els micropobles

SANT MARTÍ VELL

Puja del 14% de l’aigua i rescat del pàrquing de la plaça del Doctor Robert

SABADELL