Política

Cop islamista a Barcelona

Els germans de Ripoll

Dels 12 terroristes, 9 són joves que formen part de quatre famílies diferents de la capital del Ripollès

Tres germans Aallaa, que havien viscut a Ribes de Freser, entre el grup de sospitosos

Totes les persones identificades com a integrants de la cèl·lula terrorista tenen un vincle directe amb la vila de Ripoll, sigui perquè hi van néixer o perquè hi viuen o hi vivien des de fa molts anys, i en l’anàlisi de la seva filiació destaca el fet que nou d’ells formen part de quatre famílies diferents; és a dir, hi ha tres grups de dos germans i un grup de fins a tres germans. El fet que Ripoll sigui un municipi de petites dimensions, un indret d’aquells on tothom es coneix, i que tots ells formin part de la comunitat magribina, va afavorir la cohesió del grup. Al costat dels germans, els altres tres sospitosos són el jove detingut a Alcanar, que, tot i haver nascut a Melilla, feia temps que vivia al Ripollès; el propietari d’un locutori, també de Ripoll, i l’imam de la mesquita del carrer del Progrés, del qual s’investiga si les restes humanes trobades a la runa de la casa que va fer explosió a Alcanar són les seves.

El grup integrat per tres germans és el de la família Aallaa, dels quals se sap que havien viscut durant uns anys al municipi veí de Ribes de Freser abans de traslladar-se a Ripoll. A un d’ells se’l relaciona amb el tràfic de droga a petita escala al municipi i havia treballat en un establiment de restauració del poble. Dels germans Aallaa, Said va morir a Cambrils i Youssef hauria pogut morir a Alcanar, mentre que Mohamed és un dels detinguts divendres a Ripoll.

Dels germans Driss i Moussa Oukabir se sap que formen part d’una família desestructurada, que va tenir greus problemes de convivència a causa de l’actitud del pare, fet que va motivar la intervenció de famílies del municipi que els van donar suport. Moussa, mort a Cambrils, va ser bon estudiant i havia jugat a l’equip de l’Escola de Futbol Sala de Ripoll, en categories juvenils, igual que l’altre integrant del grup terrorista, Mohamed Houli Chemlal. Aquest últim, nascut a Melilla, és el detingut després de l’explosió a la casa d’Alcanar on els terroristes treballaven en la preparació dels explosius.

Els altres germans implicats en els fets són Mohamed i Omar Hychami, tots dos morts a Cambrils, i Houssaine i Younes Abouyaaqoub, aquest últim encara fugit.

Alguns d’aquests nou joves havien requerit la intervenció dels serveis socials del Ripollès. Fonts coneixedores de la seva trajectòria asseguren que cap d’ells seria capaç d’organitzar i planificar una acció terrorista d’abast com la que es preparava a Alcanar, fet que abona la línia d’investigació que situa l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, com el presumpte ideòleg de l’atemptat. Ahir, des de la comunitat islàmica del municipi es va explicar que no era un imam radicalitzat i que el seu discurs no va aixecar mai cap sospita.

De l’últim implicat en els fets, Salh El Karib, l’única relació que s’estableix és haver venut passatges al Marroc als germans Oukabir al seu locutori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona