Política

manifestació antiterrorista

Barcelona prepara una gran marxa contra el terrorisme

A la capçalera de dissabte hi haurà veïns i comerciants de les Rambles, serveis d’emergència i forces de seguretat

Les entitats socials reclamen un bloc propi per denunciar les causes dels atacs terroristes

Govern i Ajuntament de Barcelona confien que molta gent sortirà al carrer dissabte a la tarda per rebutjar el terrorisme i ahir van demanar un cop de mà a la societat civil organitzada perquè tothom s’hi senti còmode i hi pugui estar representat. Membres d’associacions veïnals, sindicats, entitats del tercer sector social, de cooperació, foment de la pau i també del món cultural es van reunir ahir a la tarda a l’ajuntament amb la regidora de Ciutat Vella i Participació, Gala Pin, i assessors del consistori per començar a tancar com es concreta la seva participació.

Algunes entitats havien mostrat recels a ser presents en una manifestació de rebuig als atemptats encapçalada per autoritats i polítics en què prenguessin protagonisme figures com ara el president espanyol, Mariano Rajoy, o el rei Felip VI –a qui vinculen amb mandataris de països que precisament promouen el terrorisme gihadista–, però moltes ja confirmaven ahir que sí que hi serien. Consideren que el fet d’haver posat el debat a sobre la taula ja és positiu i fan prevaldre el valor d’estar al costat de la ciutadania i sobretot de donar un missatge denunciant que aquest terrorisme té unes causes i uns responsables.

De fet, pel que fa a la casa reial, la mateixa alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va dir ahir que no tenien confirmació de l’assistència dels monarques.

Malgrat que l’estructura no està del tot tancada, sembla que la manifestació l’encapçalaran representants d’entitats musulmanes, serveis d’emergència, taxistes, Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, personal de la neteja, bombers, professionals dels hospitals i també veïns i comerciants de les Rambles. Es donarà protagonisme a les persones que van ser testimonis, les afectades i les que van actuar en la urgència de l’atac terrorista de dijous. L’objectiu és també donar un missatge de solidaritat i contra l’estigmatització de la comunitat musulmana. En principi, el lema de la capçalera serà el No tinc por, segurament traduït a diferents llengües.

En un segon bloc hi hauria persones en representació de la societat civil de tot el país, i, en un tercer, les autoritats i els polítics.

Diversos col·lectius, entitats i moviments socials vinculats a la cooperació, la defensa dels drets humans i la cultura de la pau han reclamat als promotors de la marxa poder tenir un bloc propi en el qual es pugui visibilitzar la seva denúncia de les causes que provoquen atemptats terroristes a tot el món com ara els de Barcelona i Cambrils. “És una oportunitat per interpel·lar la societat i per reflexionar sobre el model de convivència que construïm perquè uns joves facin el que van fer dijous”, argumenta la presidenta de Lafede.cat, Pepa Martínez.

La manifestació, que es preveu multitudinària, està convocada a les 6 als Jardinets de Gràcia i acabarà a la plaça Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona