Política

terrorisme

investigació

Troben un cinturó d’explosius autèntic entre les runes de la casa d’Alcanar

Els Mossos també troben diversa documentació relacionada amb els terroristes

Els Mossos d’Esquadra han trobat, en les darreres hores, un cinturó d’explosius autèntic -no simulat com altres que van mostrar els terroristes als atemptats-, entre les runes de la casa d’Alcanar (Montsià), segons han confirmat fonts pròximes a la investigació. Les tasques de desenrunament, que encara duraran dies, s’estan fent pedra a pedra fins al soterrani de la casa per no malmetre cap prova. Entre les restes, i tal com assegura el jutge a la interlocutòria, s’ha trobat també diversa documentació relacionada amb els terroristes. En concret, la cartera amb documentació a nom de Abdelbaki Es Satty, Imam de Ripoll, així com diversos bitllets de la companyia Vueling amb destinació a Brussel·les al seu nom, el qual es trobaria a la casa d’Alcanar juntament amb Mohamed Houli Chemlal, ara a la presó, i Youssef Aalla en el moment de l’explosió. Entre les restes també s’ha trobat un llibre de color verd, amb un full manuscrit en àrab amb una llegenda d’Estat islàmic. A la primera pàgina del llibre consta, entre altres paraules, el nom d’Es Satty.

A la casa d’Alcanar, fins al moment, també s’han trobat més d’un centenar de bombones de butà, productes com acetona, aigua oxigenada, bicarbonat, gran quantitat de claus per ser utilitzats com a metralla i polsadors per iniciar l’explosió, entre altres. Segons les investigacions, hi ha indicis que els terroristes estaven intentant fabricar peròxid d’acetona, també conegut com TATP, utilitzat habitualment per l’organització terrorista DAESH en les seves accions, com per exemple als atemptats de París i Brussel·les.

També s’han trobat diverses fundes de coixí i brides –que volien fer servir per contenir els artefactes explosius al seu interior preparats per ser utilitzats- que es van comprar, el dia abans de l’atemptat, 16 d’agost a les 20.25 hores a Sant Carles de la Ràpita (Montsià), al costat de la urbanització Montecarlo on s’hi estaven els terroristes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona