Política

parlament

Forn demana comparèixer demà al Parlament

JxSí ho avala, però l’oposició ho veu “precipitat”

Fer-ho en la comissió d’Interior depèn de C’s, que presideix l’òrgan

Junts pel Sí i els grups de l’oposició continuen mirant-se de reüll. Els partits es van reunir ahir en junta de portaveus per enllestir el format del ple extraordinari de demà, divendres, per condemnar l’atac terrorista i es van trobar amb un nou tema del dia sobre la taula que va generar un altre desacord.

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, havia registrat dimarts al vespre una petició a la cambra catalana per donar explicacions sobre el dispositiu antiterrorista portat a terme pels Mossos d’Esquadra i la resta de serveis d’emergència. Forn proposava fer-ho demà, divendres, i obria la possibilitat de fixar la compareixença abans del ple. L’oposició, però, recela d’aquesta agenda i de la “precipitació” amb què Junts pel Sí vol enllestir les explicacions i proposa traslladar-ho a la setmana que ve, un cop finalitzada la manifestació. A més a més, la comissió d’Interior de la cambra catalana, a la qual hauria de comparèixer Forn, està presidida per Ciutadans i és, per tant, qui té les competències per convocar-la. El partit taronja acusa Junts pel Sí de voler accelerar el tema per dedicar l’agenda de la setmana que ve a altres qüestions relacionades amb el full de ruta independentista.

En vista d’aquest bloqueig, que ahir no es va poder resoldre, el PSC va proposar que el conseller Forn comparegui en la comissió de matèries reservades, potestat de la presidenta del Parlament, i més quan encara està en marxa la investigació policial sobre l’atemptat. Junts pel Sí veuria bé aquesta opció, però opta per fer-la compatible amb altres compareixences en comissió el mateix divendres, ja que també han mostrat la seva predisposició a explicar-se els consellers d’Exteriors, Raül Romeva; el de Salut, Toni Comín, i el de Justícia, Carles Mundó.

En espera que s’acabi de concretar l’agenda de compareixences per als pròxims dies, la junta de portaveus va acordar que el ple de demà, que començarà a les dotze del migdia, incorpori una declaració institucional –el text de la qual enllestien ahir tots els grups– i s’hi guardi un minut de silenci.

D’altra banda, la CUP també va proposar ahir en la junta de portaveus que el Parlament creï un espai per abordar els fets des d’una perspectiva integral i permeti posar sobre la taula i analitzar les causes estructurals que explicarien els atemptats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia