Política

Mossos va mantenir una comunicació “no oficial” amb la policia belga sobre l’imam de Ripoll

L’alcalde de Vilvoorde, Hans Bonte, insisteix, però, que la policia d’aquest municipi belga va contactar amb “la policia barcelonina” quan es va tenir coneixement del comportament sospitós de l’imam

Els Mossos d’Esquadra van mantenir una comunicació “no oficial” amb la policia belga que els va consultar fa mesos si tenien informació de l’imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty, pressumpte cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Des de Mossos es van limitar a contestar que no tenien dades, han puntualitzat fonts de la Conselleria d’Interior de la Generalitat.

En un principi, des de la conselleria es va dir que no s’havia rebut cap petició de les autoritats belgues sobre dades d’Es Satty, que va morir en l’explosió d’una casa a Alcanar (Tarragona) on presumptament s’estaven preparant explosius. Segons precisen ara les citades fonts, sí que va haver-hi un contacte –que en cap cas va ser una alerta o avís–, per correu electrònic, de manera informal fa més d’un any entre un policia belga i un comandament de la Comissaria General d’Informació dels Mossos, que s’havien conegut en un congrés, i la resposta que va donar el policia català va ser que no tenien cap informació sobre Es Satty.

Ahir, el ministeri de l’Interior va afirmar no haver rebut cap petició per part de Bèlgica sobre l’imam i segons fonts de la lluita antiterrorista, ni la Policía Nacional, ni la Guàrdia Civil tenen constància d’haver rebut cap pregunta de Bèlgica sobre el citat imam.

L’alcalde de Vilvoorde, Hans Bonte, va reiterar ahir les seves declaracions, en el sentit que la policia d’aquest municipi belga va contactar amb la “policia barcelonina” una vegada que va tenir coneixement del comportament sospitós de l’imam Es Satty. “Ho confirmo”, va dir Bonte en declaracions a Europa Press.

Segons informacions publicades pel diari belga La Dernière Heure, els vincles entre l’imam Abdelbaki Es Satty i Bèlgica anaven més enllà de viatges puntuals entre Brussel·les i Barcelona. “A Bèlgica no estava sol, perdut com un turista a la recerca de nous horitzons. Ell tenia la seva base logística a casa nostra. Una base ben situada a Vilvorde”, assegura el rotatiu en un article publicat aquest dijous. Després de les revelacions fetes el cap de setmana passat per l’alcalde de Vilvorde, Hans Bonte, sobre la presència l’any passat a Bèlgica de l’imam Es Satty, la premsa belga es fa ara ressò sobre els vincles de l’imam amb el país.

Segons el text, la família de l’imam espanyol vivia a Bèlgica: “Era a casa el seu cosí, amb residència a Vilvoorde, on l’imam s’allotjava regularment durant les seves visites”. D’acord amb informacions publicades, a més d’intentar fer-se un lloc a la mesquita de Diegem, Es Satty hauria intentat també reclutar futurs terroristes a Bèlgica. Segons el diari La Libre, la investigació se centra ara a concretar els aspectes relacionats amb la seva estada i viatges a Bèlgica. “És la policia judicial d’Anvers qui n’està al capdavant, a petició de la Fiscalia. I sembla que les connexions entre l’imam, la seva família a Bèlgica i la resta serien cada vegada més evidents a ulls dels investigadors”, afirma el text. Per la banda del ministeri públic, però, es limiten a declarar que la investigació segueix en curs, cita el diari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona