Política

Contra els míssils de Corea, Trump avisa que “totes les opcions” estan sobre la taula

“Les solucions militars estan preparades”, va dir en resposta a un nou míssil que va sobrevolar el Japó

Rússia adverteix d’una possible “catàstrofe”

El president dels Estats Units, Donald Trump, va advertir ahir que “totes les opcions estan sobre la taula” amb Corea del Nord, que la matinada d’ahir mateix va llançar un míssil que va sobrevolar el Japó. “El món ha rebut clarament el recent missatge de Corea del Nord: aquest règim ha mostrat el seu menyspreu pels seus veïns, per tots els membres de les Nacions Unides i per unes normes mínimes de comportament internacional acceptable”, va dir Trump en un comunicat. “Les accions amenaçadores i desestabilitzadores només augmenten l’aïllament del règim de Corea del Nord a la regió i entre totes les nacions del món”, hi va afegir. El mandatari no va concretar què prepara la Casa Blanca, però fa poc ja va avisar que “les solucions militars estan completament disposades, llestes per al combat, per si Corea del Nord actua de manera imprudent”.

Corea del Nord va disparar un míssil per sobre del territori japonès, que va ser qualificat per Tòquio com un test “de gravetat sense precedents” i amb el qual Pyongyang va voler provar aparentment la seva capacitat d’arribar a l’illa de Guam (EUA). El projectil balístic va sobrevolar l’illa d’Hokkaido, al nord de l’arxipèlag, i va caure en aigües del Pacífic, a uns 1.180 quilòmetres de la costa, segons va detallar l’executiu nipó.

Per la seva banda, Rússia va advertir que l’adopció de noves sancions i l’ús de la força contra el règim de Corea del Nord és “un camí cap a la catàstrofe” i que “si això acaba en una guerra ningú no recordarà qui n’és el responsable”, segons paraules del ministre d’Afers Estrangers, Serguei Riabkov.

El ‘Harvey’ fa desbordar dos embassaments

Les autoritats del comtat de Brazoria, proper a Houston (EUA), van alertar ahir que dos embassaments de la zona s’han desbordat per les pluges torrencials de la tempesta Harvey i van ordenar als veïns que evacuïn immediatament la zona. La Creu Roja va informar que més de 17.000 persones van passar la nit en albergs a l’estat de Texas a causa de les inundacions que afecten el sud de l’estat. En una roda de premsa, el cap de la policia de Houston va explicar que fins ara les autoritats han rescatat 3.500 persones només a Houston i que el desbordament de les preses podria incrementar aquesta xifra. El president, Donald Trump, va visitar ahir la zona amb el propòsit que no es repeteixi el retard que es va produir amb el Katrina a Louisiana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona