Política

Procés sobiranista

Junqueras assegura que Mataró podrà votar l’1-O

L’afirmació arriba després que el PSC, a l’alcaldia, reiterés la negativa a donar suport al referèndum fins que no estigui “legalment convocat”

El vicepresident diu que “no es permetrà que la democràcia sigui entorpida”

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras (JxSí), va assegurar ahir a Mataró que la ciutat podrà votar en el referèndum del proper 1 d’octubre. “El nostre compromís és que la democràcia triomfi a tot arreu i, evidentment, a Mataró també”, va afirmar el vicepresident, que va assenyalar que “la voluntat democràtica dels ciutadans sempre troba el seu camí”. Junqueras va anar més enllà a l’hora de defensar la presència de les urnes a la capital del Maresme: “En cap cas permetrem que la democràcia sigui entorpida”, va assegurar Oriol Junqueras, que va vaticinar que “la democràcia sempre troba el camí”.

Aquestes declaracions del vicepresident de la Generalitat arriben pocs dies després que el PSC de Mataró, que té l’alcaldia i governa en minoria juntament amb CiU-PDeCAT, emetés un comunicat en què reiterava la seva negativa a donar suport al referèndum en les condicions actuals, tal com ja va afirmar l’alcalde, David Bote, en aquest diari. “No adoptarem cap mesura ni farem cap activitat administrativa relacionada amb l’esmentat referèndum fins que no estigui legalment convocat i coneguem les obligacions, si n’hi ha, de les administracions locals”, assenyalava el text, que lamentava la incertesa sobre el futur polític immediat que s’ha volgut traslladar als ajuntaments.

I és que el referèndum del proper 1 d’octubre tensa encara una mica més la corda del pacte de govern de la ciutat. En aquest sentit, el president local del PDeCAT, Alfons Canela, va condicionar, també fa uns dies, sotmetre la validesa del pacte amb el PSC a la militància de la ciutat “si no s’avança en la cessió dels espais municipals”. Finalment, i també en clau referèndum a Mataró, el PDeCAT, ERC i la CUP van anunciar que en el pròxim ple municipal presentaran una moció en què reclamen la plena col·laboració del consistori en el referèndum “realitzant totes les accions necessàries per a assegurar la seva organització amb normalitat democràtica, de manera que tots els mataronins puguin exercir lliurement el seu dret a vot”.

Arrenca la seu de l’Agència Tributària

Junqueras va ser ahir a Mataró per visitar les instal·lacions de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), que a partir de dilluns entrarà en servei per a la ciutadania. L’ATC de Mataró, a l’avinguda Jaume Recoder, es dedicarà a la recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l’administració i a la gestió directa i completa dels impostos cedits. La nova seu, que tindrà 21 treballadors, és un dels quinze punts d’atenció i prestació de serveis al contribuent que l’Agència té previst obrir aquest any arreu del país, en el marc del desplegament territorial. L’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), va valorar positivament l’obertura d’aquesta oficina i va recalcar que “aquest fet reforça la capitalitat de Mataró”, ja que aquesta seu de l’ATC centralitza a la ciutat oficines liquidadores d’altres municipis de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona