Política

opinió

La setmana

El periodisme polític ha volgut anomenar l’actual setmana com “setmana decisiva”. És cert que demà hauria de passar quelcom després de cinc anys de “procés”, manifestacions a dojo, Onzes de Setembre multitudinaris, eleccions avançades, plebiscitàries, inhabilitacions i, sobretot, declaracions dia rere dia des del govern i des de l’oposició. Una lluita permanent i constant a favor i en contra de “la causa”.

Escoltats els principals protagonistes de Catalunya i de Madrid, ningú acaba de deixar prou clar què passarà en la “setmana decisiva”. Lluny dels desitjos del procés d’una banda i de l’altra. Queda clar i segur que per demà, dimecres, hi ha convocat un ple –en principi ordinari– per iniciar el curs parlamentari. Tot i que no ho serà, provocat per les diverses estratègies parlamentàries. La mesa admetrà a tràmit la llei del referèndum i tot seguit, amb el guió polític a la mà, el Consell Executiu de la Generalitat hauria de signar el decret de convocatòria.

Un pas que està per fer perquè des de sempre s’ha volgut evitar la suspensió immediata del Tribunal Constitucional. El guió de la setmana decisiva també indica que el govern espanyol té prevista qualsevol situació, fins i tot els recursos fets que haurien d’enviar al Tribunal Constitucional en el cas que dimecres s’aprovi la llei del referèndum. La llei del TC ho permet, tot i que l’organisme ha deixat clar que prefereix que sigui el govern qui tingui l’última paraula per inhabilitar els polítics –en principi el govern i setanta-dos diputats.

La setmana pot ser decisiva sense ser l’última. N’hi haurà de més decisives. Queda recorregut tant d’una banda com d’una altra encara que s’incrementi el xoc de trens. Caldrà veure com s’administra el referèndum de l’1 d’octubre, i sobretot a partir del 2 d’octubre....



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona