Política

Procés sobiranista

Veus polítiques dispars reclamen urnes a Mataró

Es fa públic un manifest que demana que l’alcalde David Bote (PSC) cedeixi espais pel referèndum

Antics caps de llista de CiU, ERC, el PSUC, ICV-EUiA, la CUP i el PP enceten les firmes de suport

es declaracions de l’alcalde de Mataró, David Bote PSC), negant-se a donar suport al referèndum de l’1-O “fins que no estigui legalment convocat” ja tenen una resposta ciutadana. Ahir es va fer públic un manifest promogut des d’una plataforma de la capital del Maresme que, sota el lema Volem democràcia, reclama tant a l’equip de govern local –integrat també pel PDeCAT– com a la resta de regidors que “contribueixin de manera positiva i constructiva” a posar les urnes i que ho facin “posant a disposició dels ciutadans tots els centres cívics i espais de titularitat municipal on sempre s’ha votat”. La plataforma ha començat la recollida d’adhesions virtuals a l’escrit –que es pot trobar al web www.volemdemocracia.cat– , la qual encapçalen antics caps de llista i regidors de formacions ben diferents que també van ser regidors. És el cas de Joan Mora, que va ser alcalde de Mataró per CiU durant el darrer mandat; Antoni Segarra, cap de llista del PSUC en les primeres eleccions municipals democràtiques; Jaume Graupera, que va encapçalar ICV-EUiA en les eleccions del 2003 i el 2007; Antoni Civit, cap de llista d’ERC el 2003. Paulí Mohedano, cap de llista del PP l’any 2007, i Xavier Safont Tria, regidor de la CUP del 2007 al 2015.

Des de l’organització, la portaveu, Mercè Feliu, argumenta la demanda “per poder exercir la democràcia d’una manera normalitzada”. Feliu recorda que posar les urnes al carrer és el pas natural després que el consistori aprovés per ple l’adhesió de la ciutat al Pacte Nacional pel Referèndum. “L’alcalde, amb el seu immobilisme, no només nega el dret a expressar-se lliurement a la gent del sí, sinó també a aquells ciutadans que com ell no volen la independència”, afirma la portaveu de la plataforma.

L’entitat se sumarà a la mobilització prevista per al ple de dijous, en el qual els grups d’ERC, CiU i la CUP presentaran una resolució conjunta per donar suport a l’organització del referèndum a Mataró.

LA FRASE

Demanem a l’alcalde David Bote poder exercir la democràcia d’una manera normalitzada
Mercè Feliu
portaveu de la plataforma ciutadana volem democràcia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia