Política

El PP dona suport a la comissió del PSOE sobre el model territorial

Els populars també se sumen a la iniciativa de Cs que fa costat a les polítiques del govern de Rajoy a Catalunya

Rafael Hernando demana als socialistes que s’afegeixin a la proposta del partit taronja perquè no és moment “d’equidistàncies”

El PP ha avançat aquest dimarts que dona suport tant a la comissió del Congrés sobre el model territorial que proposa el PSOE com a la iniciativa de Ciutadans (Cs) que demana el suport a les accions del govern espanyol per fer front al referèndum impulsat pel govern català.

El portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando, ha insistit durant una roda de premsa al Congrés en la necessitat que es mantingui la unitat dels partits constitucionalistes en un moment com aquest.

Per aquest motiu, ha assegurat que la setmana que ve el seu partit votarà a favor de la comissió territorial impulsada pel PSOE i en el debat d’aquesta tarda al ple donarà suport a la proposició no de llei de Cs.

En aquest sentit, Hernando ha emplaçat els socialistes a afegir-se sense matisos a la iniciativa de Ciutadans perquè davant “un dels desafiaments més greus de la història de la democràcia” és necessària la unitat de les formacions que segueixen creient en l’Espanya constitucional i “no és bo” buscar “posicions divergents”.

I és que el PSOE ha presentat una esmena al text de Cs i decidirà el seu vot depenent de la posició del partit taronja sobre la modificació que plantegen al text.

Comissió territorial

La creació d’un espai de diàleg al Congrés sobre el model territorial és la resposta amb la qual PSOE creu que podrà encaminar el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat. La iniciativa ha sumat el suport de bona part dels grups de la cambra. ERC ha anunciat que no hi pensa assistir, però que no s’hi oposarà.

Hernando ha valorat que la comissió tingui el suport de gairebé totes les forces polítiques i creu que és un marc de diàleg “adequat i oportú”. Ara bé, l’ha desvinculada del referèndum i ha recordat que no “hi ha temps” perquè es posi en marxa abans de l’1 d’octubre. Segons ell, aquesta comissió “no té res a veure amb el referèndum”, sinó que és “una reflexió molt més profunda que afecta el capítol VIII de la Constitució i també la reforma del finançament autonòmic”,

Crítica furibunda a la proposta de Podem

En canvi, ha titllat de “deliri” l’assemblea d’electes que proposa Podem. Segons ell, aquesta iniciativa pretén “excloure” una part de la sobirania nacional. Hernando ha ironitzat que el líder de Podem, Pablo Iglesias, està cada dia més “maduro”, fent un joc de paraules amb el nom de l’actual líder chavista veneçolà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri