Política

policial

operació antiterrorista

Vinculen el detingut a Lleida per gihadisme amb tres germans arrestats l’any passat

Els investigadors creuen que tots quatre formaven un únic grup d’ideologia “extremadament radical”

El jove detingut avui consumia i difonia missatges a les xarxes socials a favor de la lluita armada

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts a Lleida un home de 25 anys per presumpte autoadoctrinament gihadista. Segons el ministeri espanyol de l’Interior, el sospitós formava part d’un grup d’individus, tots ells de nacionalitat pakistanesa, que va ser parcialment desmantellat el 30 de juny del 2016 en el marc de l’operació Farina. En aquella operació, al mateix domicili, van ser arrestats tres germans, amb els quals havia conviscut el jove detingut avui.

Més d’una vintena d’agents ha participat en el dispositiu antigihadista , que ha començat cap a les sis de la matinada en un habitatge del número 17 del carrer Pere Cavassèquia, al barri de Pardinyes. L’operació s’ha allargat fins a les tres de la tarda, quan finalment s’han endut el detingut. La Guàrdia Civil ha traslladat a comissaria dos homes més residien al mateix pis, però els ha deixat en llibertat després d’identificar-los.

L’institut armat ha desplegat un fort dispositiu policial, amb una quinzena de vehicles, que ha tallat el carrer durant les més de nou hores que ha durat el registre.

Els agents s’han emportat també una caixa i material divers de l’interior del pis, com diversos suports informàtics amb abundant contingut gihadista, segon Interior.

De l’anàlisi d’aquest material, els investigadors han establert una clara relació entre el detingut i els tres germans arrestats l’any passat, que actualment es troben a la presó, i que són originaris del mateix poble del Pakistan d’on és el detingut avui.

Tots ells, segons Interior, conformaven un únic grup d’ideologia “extremadament radical” amb la intenció de difondre consignes gihadistes a través de les xarxes socials.

Radicalització

El jove arrestat aquest dimarts consumia i difonia, a través dels seus perfils a la xarxa social Facebook, missatges gihadistes centrats en la justificació i la crida explícita a la lluita armada, la inducció al martiri, lloances a grups terroristes i els seus líders, i abundant material propagandístic distribuït per productores mediàtiques de grups terroristes. Entre aquests continguts de caire radical també n’hi ha alguns de naturalesa antisemita.

Els investigadors han constatat que el nivell de radicalització del jove no s’havia reduït. És més, manifestava un important retraïment social i descurava les seves obligacions laborals. En les darreres setmanes no s’havia presentat a la feina per dedicar-se gairebé en exclusiva a la pràctica rigorista dels seus preceptes religiosos i al consum de material radical.

L’operació de la Guàrdia Civil s’ha realitzat sota la supervisió del Jutjat Central Instrucció 1 i la coordinació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona