Política

municipal

procés sobiranista

Els alcaldes del PSC es reivindiquen a Tarragona

Una vuitantena de càrrecs locals denuncien pressions en els darrers dies

Rebutgen formar part de “cap front”

Acte unitari ahir, a Tarragona, d’una vuitantena de regidors i alcaldes del PSC al Camp de Tarragona sobre el rebuig al referèndum de l’1 d’octubre i el suport a una solució pactada amb l’Estat. “No volem formar part de cap front, ni som antindependentistes. Volem un acord i creiem que hi ha instruments per arribar-hi”, va afirmar l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que es va erigir com a portaveu dels assistents, entre els quals hi havia representants de nou poblacions on el PSC té l’alcaldia al Camp de Tarragona.

Els socialistes, però, sí que van fer palès que en els darrers dies pateixen el que consideren “pressions” en forma de “xiulades, insults i algunes pintades”, segons Ballesteros. “S’han prodigat a tot arreu, però nosaltres no hem vingut a provocar també”, va sentenciar l’alcalde de Tarragona, que va assegurar que els càrrecs municipals socialistes no denunciaran cap d’aquestes actuacions, excepte si hi ha hagut risc per la integritat física. “No volem més confrontació”, va afirmar Ballesteros. Tot i això, els socialistes van agrair el suport rebut, diuen, de “milers” de persones davant d’aquestes situacions i van assegurar estar “carregats de raons” per “no llençar la tovallola”.

Única sortida

El PSC tarragoní es va voler reivindicar com la sortida “entre l’immobilisme i aquells que se salten les lleis”, i va tornar a defensar l’opció dels seus alcaldes de no cedir locals municipals per al referèndum de l’1 d’octubre, acusant el govern de la Generalitat de “centrifugar”, segons Ballesteros, la responsabilitat cap als ajuntaments.

“Estem defensant el mateix que defensa Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona, però a ella la vesteixen amb un vestidet de seda”, va subratllar Ballesteros, que va recordar que la recentment creada comissió del Congrés dels Diputats sobre organització territorial pot ser un escenari per asseure’s a negociar “sense transgredir les normes”.

Ple endarrerit

A nivell local, l’alcalde de Tarragona va confirmar ahir que el clima de “precampanya” que al seu parer es viu a la ciutat aconsella endarrerir el ple municipal que s’havia de celebrar el 28 de setembre que ve fins després de l’1 d’octubre. La proposta del govern es debatrà avui a la junta de portaveus, i ja ha rebut les crítiques de la CUP, que acusa Ballesteros de voler “amagar-se de la ciutadania”. Ballesteros també va qualificar d’“absurda” la polèmica per l’ús de la Guàrdia Urbana com a policia judicial, i va dir que té “respecte total i absolut” per la decisió de la fiscalia.

LES FRASES

Defensem el mateix que Ada Colau defensa a Barcelona, però a ella la vesteixen amb un vestidet de seda
Volem que es voti en condicions; no és cert que per culpa nostra no es pugui votar
Josep Fèlix Ballesteros
alcalde de tarragona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera